Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Aaah & Aaah

Gepubliceerd: 25 March 2010 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Afstudereren met Manon Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het kan beide. Een schreeuw van ‘ellende’ en een roep van verbazing. Eenieder die vraagt 'Manon, hoe is het eigenlijk met je afstuderen?', krijgt een andere reactie. Het ene moment zit mijn vel beter dan de andere keer.

Op de foto: de volleybaldames van Zovoc 1 (Manon gehurkt, tweede van links)

Zonder enige regelmaat gaat het lekker of gaat het stroef. Het is moeilijk om te bepalen of de ingeslagen weg juist is. Alle studenten belopen een ander traject, hebben een andere opdracht en een andere planning. Kortom je moet het helemaal alleen doen. Er is niemand die goed kan zeggen of je juist bezig bent. En als iemand dat dan roept, is dat dan de waarheid? Wat een twijfel, wat een onzekerheid. Alle lof voor de docenten, studenten, familie, vrienden, kennissen en lotgenoten die hierin steun en uitkomst bieden. Want wat is de betrokkenheid om me heen groot!

Driedubbel dik uitbetaald
Enerzijds is het steun bieden aan anderen maar anderzijds heeft de jarenlange steun, inzet en betrokkenheid bij anderen een hoop teruggegeven. Alle activiteiten die niet direct iets teruggaven, betalen zich nu drie dubbel dik uit! *stralende oogjes*

Gecontroleerde focus
De getrainde focus van de sport (volleybal, red.) begint nu zijn vruchten af te werpen. Afgelopen vrijdag heb ik een scherpe fanatieke wedstrijd gespeeld met goed resultaat. Wonderlijke reddingen, stevige aanvallen en een gecontroleerde focus. Ook het afstuderen probeer ik op deze wijze te benaderen. Om zo het hoofd boven water te houden. Even op adem komen – want het leven gaat door, bruiloft en begrafenis wisselen mijn week af – en dan weer doorhalen. Wonderlijk redden, stevig aanvallen en gecontroleerd focussen.

‘Geen gelul, 4 – 0’
En stiekem is het afstuderen ook een wedstrijd, maar enkel winnen is niet genoeg. Het gaat om de wijze waarop er gewonnen wordt. Is het 3-1 zoals afgelopen vrijdag of overtuigend 4-0 zoals de week ervoor? En alle sporttips passeren daarbij de revue: Focus, Mentaliteit, Doorzettingsvermogen, Uitspreken, Ambitie en Vechten. Om een van de uitspraken van de volleybal mee te nemen: ‘Geen gelul, 4 – 0’. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de tegenstander is ongekend sterk. De grootste tegenstander ben je immers zelf…

Manon van der Sar

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top