Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Afgestudeerd: Laura Mout

Gepubliceerd: 23 August 2010 • Leestijd: 2 minuten en 4 seconden • Afgestudeerd Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Toen Laura Mout (26) in haar afstudeerperiode deelnam aan het tv-programma Aan de Bak, won ze de hoofdprijs: een baan bij een communicatiebureau. Toch koos ze voor een contract bij haar huidige werkgever: BW Communicatie & PR.

Tot 2008: opleiding communicatie op de HR
Nu: junior adviseur bij BW Communicatie & PR

‘Tijdens de open dag werd mij duidelijk dat communicatie een brede opleiding is waar je verschillende richtingen mee op kunt. Omdat ik niet goed wist wat ik wilde doen, was dit reden genoeg om me in te schrijven. Het bleek een schot in de roos. De opleiding paste perfect bij me. Ik heb veel geleerd: van het juiste advies geven aan klanten tot het maken van een communicatieplan. Het gaat erom dat je zo duidelijk en direct mogelijk informatie van zender naar ontvanger overbrengt.

‘Mijn tweede, en leukste stage, liep ik bij de Rotterdamse Mobiliteit Centrale RMC BV (RMC). Hier heb ik ook mijn afstudeeronderzoek gedaan: een klanttevredenheidsonderzoek onder de klanten van Vervoer op Maat, in opdracht van Jantine Kriens, wethouder in Rotterdam van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang. Het resultaat heb ik in het stadhuis gepresenteerd. Uit het onderzoek bleek dat de klanten erg tevreden zijn over de dienstverlening van de RMC. En daar was ook de wethouder weer blij mee.’

Op tv
‘Samen met twee andere HR-studenten werd ik door school uitgenodigd om mee te doen aan het RVU-programma Aan de bak, waarin drie kandidaten streden om één, echte baan. Elke week ging het om een ander beroep. Het was een heel leuke en spannende ervaring. Samen met acteurs Peter Heerschop en Viggo Waas moest ik praktijksituaties naspelen in de vorm van sketches. In de finale werd getest hoe ik een bedrijfskwestie, seksuele intimidatie, aan de media bekend zou maken. Tot mijn verbazing won ik de prijs en kon ik als communicatieadviseur aan de slag bij Marlot Communicatie. Rond dezelfde tijd kreeg ik een aanbod van mijn huidige werkgever, BW Communicatie & PR, een bureau dat de communicatie verzorgt voor mijn stagewerkgever RMC. Zij waren te spreken over mijn werk en omdat ik de baan bij BW Communicatie & PR leuker vond, heb ik die baan wel en de prijs niet aangenomen.

Dag van de Mantelzorg
‘In 2008 ben ik begonnen als communicatiemedewerker en inmiddels ben ik junior communicatieadviseur. Daar ben ik de afgelopen maanden intern voor opgeleid. Als junior adviseur kun je zelfstandig werken, advies geven en bij klanten op bezoek gaan. Het is fijn dat ik bij dit bedrijf kan doorgroeien. Mijn ambitie is om uiteindelijk senior adviseur te worden, dat is de hoogst haalbare functie binnen het bedrijf. ‘Voor mijn klanten organiseer ik regelmatig evenementen, symposia, congressen en afscheidsborrels. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat alles op de locatie volgens het dagdraaiboek verloopt: de techniek, catering en het programma. In november heb ik De Dag van de Mantelzorg in Ahoy georganiseerd. Het geeft een goed gevoel als je zo’n groot evenement – er kwamen zo’n vijfduizend bezoekers op af – kunt laten slagen.’

Myrthe Hogenelst

Geleerd op de HR: wat het communicatieproces inhoudt en hoe je het toepast
Gemist op de HR: kennis met de praktijk

Curriculum Vitae
2004 –2008 communicatie
2008 deelname tv-programma Aan de bak
2008 communicatiemedewerker BW Communicatie & PR
2010 junior communicatieadviseur bij hetzelfde bureau

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top