Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Afgestudeerd: Martijn Burgers

Gepubliceerd: 14 December 2010 • Leestijd: 2 minuten en 14 seconden • Afgestudeerd Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Martijn Burgers (1984) begon met een studie hogere informatica en ging na zijn afstuderen aan de slag als software engineer. Maar in 2010 gooide hij het roer om en besloot hij ondernemer te worden, voorlopig nog naast zijn ICT-baan.

Door Dorine van Namen

Martijn Burgers is een van de drie eigenaren van de online-outletshop Cheap Bastardz en Clever Babez, een besloten community voor boardsporters: skate- en snowboarders, kiters en surfers. Tijdens een surftrip naar Normandie bedachten de drie vrienden dat het wel heel leuk zou zijn om gezamenlijk een bedrijf te starten waarin zij het nuttige met het aangename zouden kunnen verenigen. En zo werd het idee geboren om een webshop te beginnen.

‘Verkopen kunnen de andere twee als de besten. En zo’n site bouwen, ja, dat kan ik wel. Al brainstormend concludeerden we dat iedereen van de mooie dingen in het (sport)leven houdt, maar er niet te veel voor wil betalen. Eigenlijk zijn we allemaal Cheap Bastardz. En daarmee was de naam een feit. De ladies daarentegen weten over het algemeen precies wat ze willen en daarom noemen we de vrouwenlijn Clever Babez. ‘Als lid kun je punten verdienen door bijvoorbeeld iemand anders uit te nodigen lid te worden. Of door een link op je Facebook- of Hyvesaccount te plaatsen. Hoe meer punten, hoe hoger je status binnen de community en hoe beter je karma. Je begint als Wesley Sneijder of Jolanthe, die kunnen niet eens hun eigen bruiloft betalen, en uiteindelijk kun je Ghandi of moeder Teresa worden.

‘Leden krijgen toegang tot de sales met kortingen die kunnen oplopen tot zeventig procent. Wij kopen de restvoorraad van het afgelopen seizoen en af en toe een partij van het huidige seizoen. Hoe meer leden, hoe beter de deals. We hebben op dit moment vierduizend leden en hopen door te groeien naar tienduizend en ook ons aanbod uit te breiden met media, lifestyle, reizen en events, natuurlijk wel allemaal gerelateerd aan de boardsporten.’

van Wesley tot Ghandi
‘De sales rouleren per merk en duren maximaal vier dagen. Dat maakt ons werk wel heel arbeidsintensief: voor elke sale tuigen wij een nieuwe webshop op. Omdat de kledingbranche redelijk chaotisch is, krijgen we meestal geen foto’s van de producten meegestuurd, die moeten we zelf maken. Ook is er nooit mateninformatie voorhanden waardoor klanten weleens een verkeerde inschatting maken van hun maat en dat is vervelend want de retourzendingen zijn voor onze kosten. We hopen binnenkort een student aan te nemen die de webshop gaat vullen: de maten, producten en prijzen invoeren. Via de Creative Factory (stimuleringsinitiatief voor jonge ondernemers – red.) hebben we al een fotograaf gevonden om de collectie snel en goed in beeld te krijgen.

‘We kunnen nog niet van Cheap Bastardz leven, sterker nog: we hebben niet eens een bedrijfspand. Ik hoop dat we over een tijdje een ruimte kunnen huren in de Creative Factory. Voorlopig hebben we er allemaal nog een baan naast. Ik heb stage gelopen bij IBAS ICT en kon daar na mijn stage direct aan de slag. Dit bedrijf is inmiddels overgenomen door Ordina en daar werk ik nu als software engineer.
‘Zelfstandig ondernemer worden is nooit echt een wens geweest, maar toen ik werd gevraagd om mee te doen, dacht ik wel: Dit is echt iets voor mij. En zo is het ook. Ik vind het hartstikke leuk.’

GELEERD: Een goede, brede basis
GEMIST: Diepgang. Breedte en diepte gaan natuurlijk ook moeilijk samen.

Curriculum Vitae
2001-2005 informatica
2005 IBAS ICT, software engineer
2006-heden Ordina, software engineer
2010-heden Medeeigenaar onlineoutletstore Cheap Bastardz en Clever Babez

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top