Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Alle 2266 Tilburgse bankjes op de foto

Gepubliceerd: 23 June 2010 • Leestijd: 0 minuten en 55 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het moet een megaklus zijn geweest. Uitzoeken waar de in totaal 2266 (tweeduizendtweehonderdzesenzestig!) openbare bankjes van de gemeente Tilburg staan en ze fotograferen. Maar Lieke van Hoesel deinsde er niet voor terug.

De studente grafisch ontwerpen studeerde er deze week zelfs op af. In Las Palmas, waar deze week het 'Graduation Festival 'Made at WdKA' plaatsvindt, is een selectie te zien. Honderd ansichten in een kaartenmolen met daarop bankjes en het uitzicht vanaf die bankjes. Te zien is bijvoorbeeld een rolluik, een speeltuin, een galerijflat en een sloot.

Nooit regen
De vraag die Lieke zich stelde was: 'Wat is het werkelijke uitzicht van Tilburg?' De op te sturen kaarten moeten de ontvanger laten zien hoe mooi Tilburg is. 'Vandaar dat het nooit regent op de kaarten', vertelt de uitleg bij het werk in Las Palmas.

'Een mooi project'
Waarom Lieke koos voor haar 'bankjes-opdracht' is niet echt duidelijk. In Las Palmas was het tijdens de openingsavond erg druk, Lieke stond – in elk geval niet de hele tijd – bij haar eindopdracht en collega-afstudeerders wisten ook niet waar ze was. 'Ze heeft blond haar', gaf iemand mee als uiterlijk kenmerk. Een andere afstudeerder: 'Ik heb haar niet gezien, misschien is ze er niet..'. En iemand anders: 'Ze komt uit Tilburg. Ik vind het een mooi project!' Wordt waarschijnlijk vervolgd.

Las Palmas
Meer foto's van 'Graduation Festival 'Made at WdKA' zijn te zien op de Hyves-pagina van Profielen. De afstudeerwerken zijn de komende dagen nog in Las Palmas (Wilhelminakade 326) te zien: donderdag 12.00-18.00, vrijdag 12.00-22.00 en zaterdag en zondag 10.00-17.00 uur.

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top