Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Alle Zuid-Afrikanen supporten Oranje

Gepubliceerd: 5 July 2010 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Voetballiefhebbers zullen jaloers op haar zijn, maar het WK-voetbal was voor Hananjah Schipper niet de reden voor haar Zuid-Afrika-trip. De verpleegkundestudent loopt er stage. Op deze plek bericht ze over haar stage en over de WK-sfeer.

Alle Zuid-Afrikanen die ik ken, zullen morgen Nederland supporten. Ze willen namelijk Uruguay uit het WK, aangezien dit land ervoor zorgde dat eerst Zuid-Afrika en dan Ghana verloor. Ze geven Uruguay dus als schuld van het feit dat er geen Afrikaanse landen meer over zijn. Mocht Nederland in de finale komen, is het nog maar de vraag wie voor wie is. Ik denk dat sommigen Nederland zullen supporten, maar anderen Duitsland of Spanje. Die twee landen zijn namelijk ook favoriet.

Niet verwacht
Nederland – Brazilië heb ik weer in een café gezien. Toen Brazilië al in de negende minuut het eerste doelpunt maakte, dacht ik het is voorbij. We liggen er uit. Maar Nederland speelde geweldig en heeft Brazilië dus zelfs verslagen. Wow, dit had ik echt niet verwacht, vind het geweldig dat we door zijn.

Braziliaan krijgt het heen en weer
De spanning in het café was vrijdag soms te snijden. Een Braziliaanse fan liep op een gegeven moment steeds heen en weer: naar buiten, naar binnen, staan, zitten, naar de tv enzovoort. Hij was duidelijk niet blij met hoe zijn team speelde. Op het eind leek het net alsof hij in tranen zou uitbarsten. Het merendeel van de mensen in het café was voor Nederland, maar bijna niemand droeg oranjes of iets anders dat duidelijk maakte dat ze voor Nederland zijn. Ik denk dat ze bang waren om in oranje op straat te lopen, mochten we door Brazilië verslagen worden…

Makkelijk
Mijn vrienden hier feliciteren me als Nederland gewonnen heeft. En als ik mijn oranje WK-sjaal draag krijg ik soms reacties op straat. Dan zeggen ze dat Nederland een goed team heeft en of ik denk dat Nederland kampioen wordt enzo. Op die laatste vraag, antwoord ik natuurlijk bevestigend. Ik denk namelijk dat we wel makkelijk van de andere teams kunnen winnen, nu we eenmaal Brazilië verslagen hebben.

Tot de volgende keer,
Groeten

Hananjah Schipper

Foto van TBWA\Busted / Flickr

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top