Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 oktober 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Als afstuderen te vergelijken is…

Gepubliceerd: 11 February 2010 • Leestijd: 0 minuten en 57 seconden • Afstudereren met Manon Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat een dag! Vandaag word ik 21 jaar en is het gebruik van een strippenkaart niet meer mogelijk (in Rotterdam)! Ondertussen beleef ik mijn vierde dag afstuderen. Het kan niet op!

De mail staat roodgloeiend. De meeste vierdejaars studenten zijn deze week begonnen met afstuderen en missen het contact onderling nu al. Hoe pakt de ander het aan? Wat is precies de bedoeling? Waar moet ik beginnen? Wat zijn mijn succesfactoren? Onzekerheid heerst alom. Want hoeveel voorlichting we ook hebben gehad, niemand lijkt precies te weten wat er ons te wachten staat.

Als afstuderen te vergelijken is met dagelijkse patronen, activiteiten of belevenissen dan zou het een stuk makkelijker zijn om te beginnen. Echter iedereen doet het voor het eerst. En degene die al zijn afgestudeerd staan niet meer dicht op de materie. En achteraf is het makkelijk praten nietwaar?

Toen ik maandag bij de tandarts op de stoel naar het elastiekje (met 12 gekleurde strepen) op het plafond lag te kijken omdat mijn verstandskies eruit werd gehaald leek het me duidelijk: Afstuderen kan nooit zo erg zijn. En ook dan is het achteraf makkelijk praten, want het viel best wel mee.

Toch maar even proberen om dat met elkaar te vergelijken. Overeenkomsten zijn er zeker! Bij zowel de verstandskies als het afstuderen is niet precies duidelijk wat er gaat gebeuren, je kunt je er wel op voorbereiden maar hebt niet alles in de hand, er zijn momenten om zenuwachtig te worden en het geeft beide een angstig gevoel vooraf en een triomfantelijk gevoel achteraf. Die verstandskies ligt ondertussen op mijn bureau te schitteren. Nu dat diploma nog…

Manon van der Sar

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top