Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Bram van Pelt is it-talent van het jaar

Gepubliceerd: 1 July 2010 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Bram van Pelt (21), die de afgelopen jaren technische informatica studeerde, is gekroond tot IT-talent van het jaar. De net afgestudeerde HR-student liet bij de landelijke wedstrijd vier collega-talenten achter zich.

Via het IT-Talenten programma van Automatisering Gids kwam Bram aan zijn stage bij de afdeling software development van de NCIM Groep in Leidschendam. De blogwedstrijd die Bram nu dus heeft gewonnen, maakte eveneens deel uit van het talentenprogramma.

Lego-doos
Op zijn blog wist Bram, vindt Automatisering Gids, zijn enthousiasme voor het IT-vak goed op zijn lezers over te brengen. De jury spreekt over ‘frisse schrijfstijl’, ‘leuke vondsten’ en ‘een aanstekelijk enthousiasme’. Zo schreef hij bijvoorbeeld: ‘Programmeren is NIET saai achter een bureau zitten en maar in het wilde weg tikken. Programmeren kun je het beste vergelijken met een Lego-doos. Denk maar eens terug aan toen je jong was, toen je nog dagen bezig was om het perfecte kasteel, of de perfecte auto in elkaar te zetten. In de doos die je toen had, zaten allemaal kleine blokjes die je kon combineren totdat je je doel bereikt had. Met programmeren gaat het bijna hetzelfde, je krijgt een opdracht (van je baas) en vervolgens mag je (bijna) alles doen om het probleem op te lossen. Je kan het zo gek niet bedenken, als de baas het mooi vindt dan mag je het ook maken. Programmeren is dus een vak met veel vrijheid om een berg maffe dingen uit te halen.’

Praten tegen software
Tijdens zijn stage bij de NCIM Groep ontwikkelde de it’er software die de taal van gesproken teksten kan herkennen. In Brams eigen woorden: ‘Het deelproject taalherkenning heeft als doel gesproken taal te herkennen in een geluidsbestand. Met andere woorden, ik ga dus een stuk software schrijven waar jij tegenaan kan praten, en dan kan mijn software bepalen welke taal jij spreekt.’

Een netbook en een 8
Inmiddels heeft Bram een baan gevonden bij Traxion in Waardenburg, een bedrijf dat gespecialiseerd is in Identity Management. De prijs die hij als IT-Talent 2010 ontving, is een netbook HP Mini 110-1150ED. Voor zijn scriptie op de HR werd Bram overigens beloond met een 8.

Bron: Automatisering Gids

In Profielen 80, die eind augustus verschijnt, staat een interview met Bram

 

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top