Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Brazilië-Portugal: patiënten eerder naar kliniek

Gepubliceerd: 24 June 2010 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Voetballiefhebbers zullen jaloers op haar zijn, maar het WK-voetbal was voor Hananjah Schipper niet de reden voor haar Zuid-Afrika-trip. De verpleegkundestudent loopt er stage. Op deze plek bericht ze over haar stage en over de WK-sfeer.

Veel invloed op het werk in de kliniek heeft de Worldcup niet. We zien nog steeds ongeveer evenveel patiënten als voor de Worldcup. Wel wordt er door collega’s en patiënten gepraat over de voetbal: wat vond jij van de wedstrijd?, wie support jij? enzovoort.

Eerder komen
Ook proberen we sommige dagen eerder klaar te zijn zodat we naar huis kunnen en de wedstrijd kunnen volgen. Voor de wedstrijd van Brazilië en Portugal morgen, hebben we zelfs de patiënten opgebeld en gevraagd om eerder te komen. Velen denken namelijk dat dit een erg gave wedstrijd gaat worden.

Tv in de kerk
Van de wedstrijd van Zuid-Afrika tegen Frankrijk heb ik de eerste twee doelpunten in de kerk kunnen zien. Daar hebben we namelijk een tv waarop iedere wedstrijd getoond wordt. Wij wilden net de dag reflecteren toen een van ons juichte (bleek dat ze radio aan het luisteren was), daarna hoorden we ook anderen voor de tv juichen. We snelden naar de tv om de herhaling te zien. Dat was best grappig. De Zuid-Afrikanen zijn blij dat ze van Frankrijk gewonnen hebben, maar vinden het natuurlijk jammer dat ze toch uitgeschakeld zijn. Het verschilt per persoon welk land ze nu supporten. Sommige zijn voor Nederland, anderen voor een ander Afrikaans land en sommigen voor de beste teams zoals Argentinië en Brazilië.

Bierbekers in de lucht
Nederland-Japan heb ik weer in Fan Park gezien (zie de foto). Er waren een heleboel Nederlanders, overal waar ik keek zag het oranje. Japanners waren er niet veel, ongeveer 10. Toen Nederland won, was het feest in Fan Park. Er werd gejuicht en gesprongen en de Nederlanders gooiden lege plastic- en bierbekers in de lucht. Vanavond de wedstrijd tegen Kameroen. Ik neem aan dat we die makkelijk kunnen winnen. Ook deze wedstrijd ga ik waarschijnlijk weer in Fan Park zien. Benieuwd hoe de sfeer dan is.

Hananjah Schipper

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top