Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cvb vraagt studenten hoe zij onderwijs ervaren

Gepubliceerd: 28 January 2010 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het college van bestuur (cvb) bezoekt elke vrijdagmiddag een instituut en gaat daar met studenten in gesprek om direct van hen te horen hoe zij het onderwijs op de HR ervaren.

Van Drielen in overleg met de sgmr

Dit maakte collegebestuurder Gerard van Drielen deze week duidelijk in het overleg met de studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad (sgmr). Het cvb besloot onlangs om de komende tijd elke vrijdag een instituut te bezoeken om met de studenten te praten. ‘Ons probleem is dat we betrekkelijk weinig horen over de ervaringen van de studenten’, aldus Van Drielen in het sgmr-overleg.

Twintig uur

Van Drielen: ‘Zo is er de afspraak dat eerstejaars minimaal twintig contacturen hebben. Tijdens een van de cmr-vergaderingen van vorig jaar gaf een student echter aan dat ze absoluut geen twintig uur begeleide tijd had. Zo’n signaal bracht ons ertoe om met de studenten te gaan praten. Dus: hoe beleven de studenten de afspraken die wij met de instituten hebben gemaakt?’

‘Niet onze dagelijks taak’

Normaal gesproken verloopt het contact met studenten op instituuts- en opleidingsniveau, vertelde Van Drielen. ‘Het is niet onze dagelijks taak. Maar nu zijn er dus deze gesprekken, waarvan we de bevindingen koppelen aan de gesprekken die tijdens zo’n zelfde middag hebben met de directie en met een aantal docenten van een instituut.’

‘Studenten moeten gehoord moeten’

Naast de vrijdagmiddaggesprekken wil Van Drielen ook graag de ervaringen van de sgmr’ers horen, benadrukte hij tijdens het overleg. Van Drielen: ‘Ik vind dat de studenten gehoord moeten worden!’ Een eerste tip hadden de sgmr’ers alvast voor de collegebestuurder: ‘Doe die gesprekken niet op vrijdagmiddag, maar bijvoorbeeld op dinsdag of woensdag’. De ervaring van het eerste vrijdagmiddaggesprek leert inderdaad dat maar weinig studenten waren komen opdagen.

 

JvN

Cvb vraagt studenten hoe zij onderwijs ervaren

Gepubliceerd: • Leestijd: 0 minuten en 11 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het college van bestuur (cvb) bezoekt elke vrijdagmiddag een instituut en gaat daar met studenten in gesprek om direct van hen te horen hoe zij het onderwijs op de HR ervaren.

Van Drielen in overleg met de sgmr

Dit maakte collegebestuurder Gerard van Drielen deze week duidelijk in het overleg met de studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad (sgmr). Het cvb besloot onlangs om de komende tijd elke vrijdag een instituut te bezoeken om met de studenten te praten.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top