Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Die eerste indruk

Gepubliceerd: 30 January 2010 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Afstudereren met Manon Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De komende maanden blogt Manon van der Sar, vierdejaars student communicatie & multimedia design, op de website van Profielen over haar afstuderen en haar andere belevenissen op de Hogeschool Rotterdam.

Na drie en een half jaar studeren is het zover: afstuderen. De laatste slag die we maken als studenten. Nog even kunnen we genieten / balen van de sticker ‘student’ die op ons kleeft. Enerzijds het gevoel van victorie richting het einde, maar anderzijds zoveel meer het bedrukte zware (stress) gevoel omdat we daar nog niet zijn.

Aan mij de nobele taak om de ervaring van een afstudeerder te omvatten in velerlei blogs. Blogs vol tranen, vol emotie. Maar ook het uitzien naar de overwinning, naar het slagen, naar de vrijheid die ons te wachten staat. Wat wellicht zoveel beperkingen met zich mee zal brengen.

Tijd voor een kennismaking eerste indruk. Mijn eerste indruk. Herken het vreselijke in dat moment (schoonouders, studievrienden, sollicitatie etc), het kan ten minste maar één keer. Indruk maken kan vaker, maar niet voor die eenmalige eerste keer. In kansberekening kun je zeggen dat de kans gelijk verdeeld is over een positieve of negatieve indruk. Daar maken we ons immers druk om, toch?! In de praktijk is deze kansberekening slecht te beïnvloeden. Toch doe ik een poging, opnieuw.

Eigenlijk verteld het wereldwijde web genoeg over mij. Zo kun je er vinden wat ik al heb gedaan (LinkedIn/manonvandersar), wat ik dagelijks doe (Twitter/ManonvanderSar), wat ik inhoudelijk schrijf (manonvandersar.wordpress.com), wat ik zie (Flickr/ManonvanderSar) en wie mijn vrienden zijn (Hyves). Daar kan ik nog aan toevoegen dat ik volleybal in de regiodivisie bij Zovoc DS1, dat ik coach bij Kratos’08 en ik een tienerclub begeleid in Delft. Wellicht kunnen vele partijen (derden) daar ook nog geslacht, leeftijd, adres, telefoonnummer aan toevoegen maar daar wil ik liever niet aan denken.

Waan je in de wereld van een afstudeerder vol happening. In een wereld die verdigitaliseert kan het ook niet anders dan online, publiek en openbaar zijn. (Want hebben we nog geheimen?) Ben je benieuwd naar mijn belevingen? Volg me op deze blog.

Manon van der Sar

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top