Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Een verdrietige wedstrijd

Gepubliceerd: 20 June 2010 • Leestijd: 1 minuten en 5 seconden • Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Voetballiefhebbers zullen jaloers op haar zijn, maar het WK-voetbal was voor Hananjah Schipper niet de reden voor haar Zuid-Afrika-trip. De verpleegkundestudent loopt er stage. Komende weken bericht ze op deze plek over haar stage, maar vooral over de WK-sfeer.

Normaal hou ik helemaal niet van voetbal en ben ik juist expres voor de tegenpartij, maar hier in Zuid-Afrika is het leuk om Nederland te supporten. Bijna iedereen moedigt namelijk wel een team aan, de meesten zelfs meerdere teams. Het is interessant om samen met vrienden wedstrijden te zien, een land te supporten en natuurlijk commentaar te leveren.

Verdrietige wedstrijd
Zuid-Afrika tegen Uruguay heb ik samen met vrienden gezien. Het was een enorm verdrietige wedstrijd voor de Zuid-Afrikaanse voetbalsupporters. Ze verloren met 0-3. Vooral toen de keeper een rode kaart kreeg en Uruguay een penalty, vonden mijn vrienden het hopeloos en bovendien onterecht van de scheidsrechter aangezien het buitenspel was. Zoals sommige van jullie waarschijnlijk op tv zagen, liepen veel Zuid-Afrikanen het stadion uit na dit tweede doelpunt. Ook mijn vrienden wilden bijna weg gaan. De meesten denken dat Zuid-Afrika geen kans maakt tegen Frankrijk en vinden het jammer dat hun land niet door gaat naar de volgende ronde.

Regen in Fan Park
Maandag heb ik de Nederlandse wedstrijd met een vriend in Fan Park gezien. Dat is een plein waar ze een groot scherm hebben en iedere wedstrijd tonen. Ook hebben ze twee tribunes. Helaas regende het behoorlijk waardoor er maar weinig fans waren. Vind het gaaf om zowel Deense als Nederlandse supporters samen te zien. Ik ben blij dat wij wonnen: 2-0. Bovendien heeft bijna iedereen een gadget van het land dat ze aanmoedigen, een Nederlandse vlag, oranje shirt, oranje sjaal of een vlag die op de wang is geschilderd. Ik word ook op het Nederlandse elftal aangesproken. Toen we wonnen, feliciteerden vrienden mij daarmee.

Groetjes,

Hananjah

Foto: Valerio Veo / Flickr

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top