Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Fysiek herstel komt later

Gepubliceerd: 20 May 2010 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Afstudereren met Manon Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Manon van der Sar, vierdejaars student communicatie & multimedia design, blogt op de website van Profielen over haar afstuderen en haar andere belevenissen op de Hogeschool Rotterdam.

Nog 15 dagen op de teller. 15 werkdagen voordat de scriptie af moet zijn. De dagen zijn lang en de vermoeidheid grijpt hard om zich heen. De verkoudheid zit er al 3 weken in, dus vrijdag even hulpmiddelen halen bij de huisarts dan maar.

Verplicht er tussenuit
Ruim een week geleden werd mij (door mijn begeleiders, van school en van mijn stagebedrijf) verplicht er een paar dagen tussenuit te gaan. Even was er tijd nodig om mentaal er tussenuit te zijn. Dus 3 dagen offline op de camping (en het bleef maar regenen..) en daarna echt er tussenuit met ruim 50 man (lid van een jeugdvereniging). Dan slaap je weinig, doe je veel en denk je niet. Ideaal om mentaal te herstellen. Fysiek herstellen komt later weer, toch? (Op de foto: Dit weekend ging ik ver terug in de tijd met het thema 'Roaring Twenties')

Fysiek uitgeput
Mentale rust is er zeker gekomen. Niet dat het lang stand hield, want het tellen van de dagen heeft niet veel bemoediging gebracht. Toch is het goed dat er deadlines zijn, want anders blijf je meer doen en bijslijpen. Het gevecht tussen 'Het is goed zo, rond het af' en 'Het kan altijd beter, ga door' blijft rommelen in het hoofd. Fysiek is alles uitgeput. Op elk moment op elke plaats zou ik zo in slaap kunnen vallen. Iets wat ik niet veel vaker heb meegemaakt. Ondanks dat ik me netjes aan de acht uur afstuderen per dag houd (omdat mijn avondprogramma reeds gevuld is)! Gelukkig wordt het van het weekend prachtig weer om in de tuin in slaap te vallen. En als mijn vriend me zo nu en dan omdraait, word ik nog mooi bruin ook!

We zullen doorgaan
Dus we bikkelen nog even door. We zullen doorgaan! Te voorkomen is de vermoeidheid niet. Dus pre-afstudeerders: maak je geen zorgen, het komt vanzelf. En afstudeerders: hou vol, het verdwijnt over 15 dagen!

Manon van der Sar

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top