Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hard studeren, losgaan én hoge cijfers

Gepubliceerd: 30 March 2010 • Leestijd: 3 minuten en 26 seconden • Onze man in Texas Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Erik Kleyweg (derdejaars commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam) doet zijn minor aan de Angelo State University in Texas, USA. Op deze site bericht hij regelmatig over wat hij er meemaakt.

Wat betreft het studeren en de exams hebben Dionne en ik een drukke pre-Spring Break week gehad. De week voor Spring Break hadden we 3 tentamens. Niet veel zou je zeggen.. hmm haha, wel als je daarnaast gewoon nog normaal les hebt en daar dus ook dingen voor moet doen! Persoonlijk heb ik elke avond tot een uurtje of half 2 ’s nachts geleerd om er vervolgens de volgende dag weer om 8 uur uit te mogen om weer door te gaan met leren! Dus na een redelijk slopende week, waarbij ik vrijwel alleen maar heb geleerd was het eindelijk weekend en Spring Break!

Penthouse met inloopkast
Als je dat bij elkaar optelt krijg je de beste vakantiecocktail die je je kan voorstellen! Als ik aan Spring Break denk krijg ik kippenvel, potverdorie wat was het gaaf! Het is onmogelijk om uit te leggen hoe het is en wat Spring Break betekent voor (jonge) Amerikanen. Ik zal proberen om onze week te omschrijven: Het appartement was eigenlijk een soort penthouse op de 3e verdieping (gehele hotel was 31 verdiepingen) met 3 slaapkamers, 2,5 badkamer (met jacuzzi), inloopkast, een bar, 3 plasma-tv’s, een barbecue, twee balkons, een keuken, een wasmachine en een droger, you name it!

1.000.000 studenten op de straat
Het begin van de eerste avond begon met een cocktail op het terras waarna we snel de jacuzzi van het hotel ingingen om verder te genieten en om klaar te zijn voor een onvergetelijke week!
De eerste avond was in Loui’s Backyard en deed me denken aan de stapvakanties met de mannen in Turkije! Overdag beetje relaxen, zwemmen, drinken en ’s avonds powernap en stappen! Ook nu gingen we uit in onze korte broeken met een shirtje! Het weer was nog steeds wel oké, dus geen reden om een lange broek aan te doen. En iedereen gaat los, iedereen doet gek, zo goed als iedereen is vriendelijk (ook al heb je hier ook de 50Cents wannabe’s). Er is hier nooit 1 iemand die het licht uitdoet, dat doen we helaas allemaal gezamenlijk om 10 voor 2 waardoor de kroeg of club ook echt leeg is om 2 uur stipt… Af en toe blijven het toch rare mensen hoor, die Amerikanen! Dus rond twee uur ‘s nachts staan er verspreid over South Padre 1.000.000 studenten op de straat, te wachten op een taxi, te eten, te dansen, te zoenen. Of ze zijn kralen kettingen aan het uitdelen……

Flashende vrouwen
Het fenomeen van de kralen kettingen is simpel. Sinds tientallen jaren is het ‘gebruikelijk’ dat wanneer een jongen een kralen ketting geeft of uitdeelt hij de borsten van de vrouw wil zien. Dus de jongen die nog steeds veel kettingen om heeft is een loser of niet aantrekkelijk en de jongen die er misschien nog 1 of 2 overheeft, weet bijna zeker dat hij niet thuis slaapt die avond…
En voor de vrouwen geldt het tegenovergestelde. Ik heb in die week heel wat flashende vrouwen gezien, en man man… ik ben misschien geen echte kerel, maar redelijk kansloos is het wel hoor! Pff, nu was mijn gezelschap ook zo gemixed dat je niet echt in de ‘vibe’ bent om gek te doen, maar toch.

Overdag feesten, ’s avonds feesten
De dagen in South Padre waren echt geweldig, van opstaan met een biertje om 11 uur (lang leve good ol’ hockey toernooien) tot nachtelijke strandwandelingen. Van strandfeesten overdag met ongeveer 1500 feestende zielen op het warme zand, tot shotjes in een bar. Van lachen tot de tranen komen, tot binnen zitten omdat het regent. Van zoenen in de club tot bierspelletjes met een eindconsumptie van twee 1,75 liter flessen wodka (in totaal, voor de hele groep). Van dagdromen over de vorige avond tot beseffen met wat voor ongelofelijke groep je bent. Van overdag feesten tot ’s avonds feesten. Van wakker worden met een kater tot naar de club gaan met een kater. Ongelofelijk!

Cornflakes met een glas melk
De hele week was fantastisch en dan ben je weer thuis in San Angelo. Ik zeg thuis omdat het echt zo voelde, voor mij voelde het als thuiskomen, daar schrok ik eigenlijk wel van. Het gevoel wat je hebt als je terug komt van je Turkije vakantie en weer lekker in je eigen bed kan slapen, dat gevoel had ik nu ook. Dus zondag thuiskomen, maandag weer lekker naar school! Pff, wat een omschakeling, geen ‘bud light lime’ ontbijt maar cornflakes met een glas melk, geen biertje bij je boterham met pindakaas maar een liter fles water, geen BBQ of spaghetti of taco’s als avondeten maar de ‘crappy dinersuggesties’ van ASU! Pff, om nog maar niet te spreken om weer in een klaslokaal te zijn.

Blokken tot in de nacht werkt
Ondanks de lessen en ondanks de hele omschakeling begint de eerste week na Spring Break goed… Ik heb een 85% voor mijn Marketing Management exam en een 86% voor mijn International Economics exam. Vandaag heb ik de score terug gekregen van mijn derde exam en dat was een 80% voor International Marketing… Dus een weekje blokken tot in de nacht heeft gewerkt, of het heeft in ieder geval geen kwaad gedaan.

Erik Kleyweg

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top