Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Heimwee naar oma's bal gehakt

Gepubliceerd: 22 March 2010 • Leestijd: 2 minuten en 5 seconden • Onze man in Texas Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Erik Kleyweg (derdejaars commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam) doet zijn minor aan de Angelo State University in Texas, USA. Op deze site bericht hij regelmatig over wat hij er meemaakt.

Heimwee is iets wat meestal opspeelt na een aantal weken niet thuis te zijn geweest. Je hebt een safari gemaakt van een week of 4 en je begint weer te verlangen naar je vertrouwde nest, naar je bakkie koffie in de morgen (helemaal na de eindeloze pogingen om de perfecte oploskoffie te maken), de Nederlandse krant, and so on, and so on

Skype, Facebook en Hyves
Lang leve het internet en de ‘internationale handel’, heimwee heeft erdoor een andere betekenis gekregen. Je hoeft niet meer de krant van twee of drie dagen geleden te kopen in Zuid Afrika om up-to-date te blijven met het nieuws: internet. Je hoeft niet meer je beste vriend te sms’en voor de laatste voetbaluitslagen: internet. Het gaat allemaal zo makkelijk! Dankzij Skype kun je nog steeds elke dag je moeder, vrienden en scharrels zien en spreken & dankzij Facebook blijf je op de hoogte van alle roddels en, niet te vergeten, Hyves herinnert je aan de verjaardagen van al je 547 Hyves-vrienden.

Avondje Breda
Na een kleine 90 dagen in The States en een eerder avontuur van 5 maanden in Cyprus (andere opleiding) ben ik er wel aan gewend. Ik heb nog niet echt heimwee… Tuurlijk mis ik mijn vrienden, tuurlijk wil ik mijn ouders, zus en familie weer zien, natuurlijk wil ik weer een lekker avondje doorhalen in Breda, natuurlijk wil ik gaan hockeyen, natuurlijk mis ik dat wel. Maar dit alles heb ik nu ook in Amerika. Ik heb hier ‘veel’ vrienden gemaakt, je kan leuk ‘uitgaan’, en ook sportief gezien kom ik zogezegd ‘aan mijn trekken’.

Geen woorden maar daden
Eerlijk gezegd ben ik nu al bang aan het worden dat ik de mensen die ik hier heb leren kennen erg ga missen. Natuurlijk zeg je tegen elkaar: we gaan elkaar echt nog een keer zien, maar dat moet je altijd nog maar zien… Als een echte Feyenoorder moet ik toch zeggen: geen woorden maar daden.. nu maar hopen dat dat voor meerdere mensen geldt 😉 !

Hutspot van moeders
Het meeste wat ik echt mis, en waarvoor ik hier geen vervanging heb kunnen vinden, is gezond en lekker en toch normal eten. In Cyprus was dat precies hetzelfde… Het eten ga je missen. De bal gehakt van oma, de hutspot van moeders en een lekker open ruggetje (Brabants (?) voor frikadel special) met een frietje mayo/panda na het stappen. Ik kan ook niet wachten om weer gewoon normal te eten. Om eerlijk te zijn is dat het enige waar ik niet op kan wachten..

Geen ‘Balkenende V’
Ik heb er weer een nieuw vak bij gekregen..: politieke partijen in Nederland bijhouden, want we mogen weer! Voor mij geen Balkenende V, geen Wilders I, maarja wat dan? Ik had enigszins vertrouwen in W. Bos, maar die kiest voor zijn gezin, dus nu maar kijken hoe Job Cohen zijn taak gaat vervullen..

Ontwikkelingen
Volgende week komt er een gigantisch verslag aangezien ik bizar veel te vertellen heb! Preview: Spring Break, nieuwe toetsen, nieuwe vrienden, uitgaan met een kater, wakker worden met een biertje, en leuke ontwikkelingen op vrouwelijk gebied!:)

Erik Kleyweg

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top