Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Introductieweek: cmd’ers jagen op Twitterfollowers

Gepubliceerd: 26 August 2010 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Deze week maken nieuwe eerstejaars kennis met de Hogeschool Rotterdam, hun opleiding en met elkaar. Vandaag volgt Profielen cmd’ers die in groepen de opdracht krijgen zoveel mogelijk followers te verzamelen voor hun Twitterpagina.

Terwijl collegastudenten in café Get Back op het Stadhuisplein online zoeken naar followers, trekt Rob als eerste de stoute schoenen aan. Met een stapeltje bierviltjes (waarop het adres van de Twitteraccount is geschreven) stapt hij naar buiten, gevolgd door Edwin die deze actie op film vastlegt. Rob krijgt steevast afwijzende reacties. Mensen zitten niet op Twitter of hebben gewoon geen zin in ‘een verkooppraatje’. ‘Nu weet ik hoe flyeraars zich voelen’, verzucht de eerstejaars cmd (communicatie & multimediadesign). In de winkel van The Phone House heeft hij later echter wel beet, en op straat later weer. ‘Dank je, toppie. Je helpt er ons mee om te winnen!’, krijgt de nieuwe follower als bedankje.

Bier en tieten
Rob en Edwin maken deel uit van de groep die de Twitterpagina DontYouH8It heeft aangemaakt en er zoveel mogelijk followers voor proberen te krijgen. Ideeën zijn er genoeg, blijkt uit de brainstorm. ‘Eén iemand moet vannacht allemaal nepaccounts gaan maken die ons dan gaan volgen’, suggereert Edwin. Als vooral mannen op Twitter zitten, moeten we iets doen met bier en tieten, stelt Lloyd die vanwege zijn Twitterkennis door de anderen even later tot Twitterkoning wordt gebombardeerd.
Uiteindelijk besluit de groep tot een Engelstalige pagina die ingaat op dagelijkse ergernissen. Onder andere IHateItWhen blijkt al te bestaan en dus wordt het DontYouH8It. Volgende stap is die ergernissen verzamelen (onder andere door er foto’s van te maken) en te bedenken hoe heel veel mensen follower worden.

De studenten hebben er nog tot vrijdagmiddag 18.00 uur de tijd voor. De leden van de winnende groep krijgen allemaal een kleine digitale camera.

JvN

Op de foto scoort Rob (rechts) een follower, kijk hier voor meer foto's.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top