Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Introductieweek: losser worden van speeddates

Gepubliceerd: 23 August 2010 • Leestijd: 1 minuten en 49 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Deze week maken nieuwe eerstejaars kennis met de Hogeschool Rotterdam, hun opleiding en met elkaar. Vandaag is Profielen te gast bij IBMS op de Kralingse Zoom. Speeddaten is er de eerste introductieactiviteit.

Shirin begint hard te lachen. Op de stoel voor haar heeft zich zojuist een nieuwe “speeddate” gemeld. ‘Every guy vraagt me waar ik vandaan kom en hoe oud ik ben. En sommigen vragen ook nog of ik alleen ben..’ Met 28 andere eerstejaars neemt Shirin (‘familie en vrienden noemen me Sherry’) deel aan de eerste introductieactiviteit van de opleiding IBMS (international business & management studies). Om met elkaar kennis te maken wordt er gespeeddate: in twee minuten vertel je elkaar iets over jezelf. ‘Hoe oud ben je, waar woon je? En, ben je nog op vakantie geweest?’; het zijn zomaar enkele van de vragen.

Stoelendans
De korte ontmoetingen verlopen ontspannen en de gezichten laten oprechte interesse zien. Maar dan klapt Virgillia Smit, van de introductiecommissie, weer in haar handen. Het is het teken dat de twee minuten weer voorbij zijn en dus volgt er weer een stoelendans. ‘Met de speeddates willen we ze een beetje losser maken’, vertelt Virgilia, zelf vierdejaars IBMS. ‘Veel nieuwe studenten komen hier in hun eentje en sommigen zijn zelfs nieuw in het land. Bij de lunch ga je al zien dat bepaalde mensen een klik met elkaar hebben en met elkaar gaan eten.’

Veel Nederlanders
Shirin, die uit Iran komt en ook nog Italiaanse roots heeft, is ondanks de weinig originele vragen van de guys, te spreken over de kennismaking. ‘It’s good, of course.’ Het valt haar wel tegen dat het gros van de studenten op deze internationale opleiding uit Nederland komt. Shirin, die al een universitaire master heeft afgerond, wil IBMS in één jaar doen om daarna een andere masteropleiding te kunnen gaan doen.

Geen love-date
Voor Thomas viel de keus op IBMS onder andere vanwege het internationale karakter. ‘Dat je in het buitenland kunt zitten’, aldus de student die de opleiding gewoon in vier jaar hoopt te doen en die het speeddaten ‘leuk’ en ‘gezellig’ vond. Thomas: ‘Ik kende al iemand, maar daarnaast zitten er leuke mensen tussen. Twee minuten is dan niet echt genoeg… Of ook nog een love-date tussen zat? Haha, niet dat ik weet.’

Drinken
Elkaar beter leren kennen tijdens het afsluitende feest later deze week zit er niet in, maakt Thomas in elk geval duidelijk. ‘Waarschijnlijk ga ik er niet heen. We kennen elkaar pas net, ik ga zelf wel een feestje vieren met vrienden.’ Ook Shirin is niet in voor het feest. ‘Dat is niet echt interessant voor mij omdat ik niet drink. In onze cultuur zijn feesten erg exciting met veel dans. Hier drinken ze alleen maar.'

JvN

Zie de Hyves van Profielen voor meer foto's van het speeddaten

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top