Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 juni 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

iPad als beloning voor opladen ov-chipkaart

Gepubliceerd: 8 February 2010 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Met het opladen van je ov-chipkaart kom je in aanmerking voor een iPad of een winstersportvakantie voor zes personen. De openbaar vervoerbedrijven loven deze prijzen uit om te bewerkstelligen dat alle studenten snel hun kaart activeren.

‘We zouden de mensen die hun kaart nog niet hebben opgeladen een gele kaart kunnen geven maar we hebben gekozen voor deze positieve prikkel’, vertelt Rob Sebes, woordvoerder van de gezamelijke ov-vervoerder. Wanneer de actie afloop, kan Sebes nog niet zeggen. Ook is nog niet duidelijk tot wanneer studenten nog met kaart zonder het reisproduct 2010 mogen reizen. Sebes: ‘De datum 1 februari heeft minister Plasterk geschrapt (nadat zich bij het opladen vaak technische problemen voordeden. Red.) en daar hebben de ov-bedrijven kennis van genomen. Nu wil de minister meer tijd nemen om een nieuwe datum te bepalen.’

Niet tussen 12.00 en 16.00 uur
Tot op heden heeft tweederde van de studenten hun reisproduct 2010 voor de OV-chipkaart opgehaald. Het ophalen kan bij 1200 ophaalpunten in heel Nederland. De juiste ophaalpunten in de buurt zijn voor studenten te vinden via de website www.studentenov-chipkaart.nl. Het advies van de ov-bedrijven is om het reisproduct op te halen buiten de drukke periode tussen 12.00 en 16.00 uur.

Tien iPads
Ook degene die vanaf december hun kaart al hebben geactiveerd, komen in aanmerking voor de prijzen. De hoofdprijs is een geheel verzorgde wintersportvakantie voor de winnaar die vijf personen mag meenemen: eerste klas in de trein naar de Alpen, een luxe eigen chalet, de skispullen die nodig zijn, privéles voor de hele groep en gratis eten en drinken. Daarnaast maken studenten kans op één van de tien iPads, de gloednieuwe tabletcomputer van Apple. Winnaars krijgen de IPad zodra die beschikbaar komt.

JvN

(Foto: adresus/Flickr)

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top