Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

ISO overweegt rechtszaak tegen Inholland

Gepubliceerd: 30 September 2010 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Afgestudeerden van de opleiding media & entertainment management van Inholland moeten een schadevergoeding krijgen voor de waardedaling van hun diploma. Studentenorganisatie ISO wil dat desnoods bij de rechter afdwingen.

Vorige week werd landelijk bekend dat de opleiding MEM van de Hogeschool Inholland 151 studenten niet volgens de regels aan een diploma heeft geholpen. Bij het ISO hebben zich tot nog toe achttien afgestudeerden gemeld die bang zijn dat ze daar hinder van zullen ondervinden. Vijf van hen kregen bij sollicitatiegesprekken daadwerkelijk kritische vragen over hun MEM-diploma, terwijl zij dit via de normale weg verdiend hadden en niet via de gewraakte, korte afstudeerroute.

Papiertje minder waard
Volgens ISO-voorzitter Guy Hendricks is aantoonbaar dat de vijf schade hebben geleden. “Inholland is vorige week druk bezig geweest om haar eigen straatje schoon te vegen, maar lijkt zich niet te realiseren dat ook haar studenten last hebben van de landelijke negatieve publiciteit over MEM. Die staan op de arbeidsmarkt met een papiertje dat ineens minder waard is geworden.”
Als Inholland de afgestudeerden niet op korte termijn tegemoet komt, wil het ISO dat via de rechter afdwingen. “We hebben genoeg signalen dat dit juridisch kansrijk is”, zegt Hendricks. Hij roept gedupeerden op zich bij het ISO te melden.

Verwijt aan werkgever
Inholland laat in reactie weten de klachten zeer serieus te nemen. “Als blijkt dat ze kloppen, zullen we doen wat nodig is”, zegt een woordvoerder, “ook als zich meer gedupeerden melden”. Overigens denkt hij dat ook de werkgever wat te verwijten valt, als deze de reguliere afgestudeerden van MEM benadeelt om wat er elders in de opleiding is misgegaan.
Hij wijst er bovendien op dat accreditatieorganisatie NVAO nog moet nagaan of de MEM-diploma’s die via de verkorte afstudeerroute zijn afgegeven inderdaad minder waard zijn. Dat moet onder meer blijken uit bestudering van afstudeerwerk. 

HOP, Hein Cuppen

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top