Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kiezen voor I-lab Coolhaven

Gepubliceerd: 25 January 2010 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Innovation-labs, de nieuwe vorm van projectonderwijs waarbij ambitieuze minorstudenten zoeken naar innovatie, staan op punt van beginnen. Profielen was bij een van de startbijeenkomsten.

Laury en Ferdi kiezen voor Coolhaven

‘Een grote uitdaging’, noemt bouwkundestudent Laury het. ‘Je gaat met echte opdrachtgevers werken. Dat hebben we nog niet eerder gedaan’, vertelt hij terwijl hij een geel memostickertje op het ‘Coolhaven-bord’ plakt. Met dat stickertje geven de studenten aan bij welk I-lab hun voorkeur ligt.

‘Het idee is om een campus neer te zetten, je gaat een gebied creëren en dat lijkt mij wel wat. Het past ook het beste bij mijn opleiding’, motiveert Laury zijn keus. Coolhaven staat voor de gebiedsontwikkeling Hoboken : diverse plannen waar onder andere wooncorporatie Woonbron en de Hogeschool Rotterdam aan werken.

 

Verschillende opleidingen

Ook Laurys studiegenoot Ferdi heeft zijn keus laten vallen op de genoemde Innovation-lab, kortweg I-lab. Ferdie: ‘Ik denk dat ik veel ga leren door samen te werken met studenten van verschillende opleidingen. Een management-student zal namelijk naar andere dingen kijken; samen kom je dan tot iets.’

 

Uitvoering

Opdrachtgevers bij de I-labs zijn onder andere Woonbron, Bibliotheek Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam zelf. Bij de genoemde organisaties leven ideeën en liggen plannen maar met de uitvoering wil het maar niet echt lukken. Dat is grofweg de algemene tendens, blijkt tijdens de startbijeenkomst.

 

‘Iets praktisch’

Nicole van Twillert van Woonbron is verantwoordelijk voor de I-lab over havendorp Heyplaat. ‘Vijf jaar geleden werd Heijplaat gezien als hot maar de aandacht verslapte. Zaken werden niet uitgevoerd. Het vertrouwen van de bewoners in het Havenbedrijf en Woonbron nam af. De vraag is nu hoe die bewoners weer enthousiast worden en gaan meedoen. Daar willen we de studenten over laten meedenken. We willen dat ze met en voor de bewoners activiteiten gaan organiseren. Er moet iets praktisch uitkomen.’

 

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top