Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Leiden wil af van Rotterdamse pabo

Gepubliceerd: 27 October 2010 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Hogeschool Leiden wil zijn Rotterdamse pabo afstoten. De katholieke pabo Thomas More is te klein om “in zijn huidige vorm” voort te bestaan, aldus het bestuur.

Voor de Leidse hogeschool bleef de Rotterdamse vestiging “een vreemde eend in de bijt”, aldus bestuursvoorzitter Paul van Maanen in een persbericht. Een andere hogeschool mag de pabo overnemen. Een naam noemt Van Maanen nog niet.
Een wervend verkooppraatje houdt hij ook niet. Volgens hem is de pabo “niet levensvatbaar op de huidige, verouderde locatie”. Er moet eigenlijk in een nieuw gebouw worden geïnvesteerd, maar daarvoor is het aantal studenten volgens hem te laag.

Behoefte aan katholieke signatuur
Toch is de pabo Thomas More volgens hem “een uitstekende pabo, met bovendien een duidelijke, eigen identiteit”. In de regio Rotterdam “is ook behoefte aan een pabo van katholieke signatuur.”
Vorig jaar twijfelde kwaliteitswaakhond NVAO aan het niveau van de twee opleidingen tot leraar basisonderwijs van de Hogeschool Leiden. De pabo’s moesten een zwaardere, aanvullende beoordeling doorstaan. De hogeschool had allerlei plannen om de kwaliteit te verbeteren, maar daarmee nam de NVAO geen genoegen: alleen het resultaat telt.

47-ste plaats in Keuzegids
De hogeschool sleepte uiteindelijk de goedkeuring binnen. Maar studenten van de pabo Thomas More zijn niet bijzonder tevreden. Van de vijftig opleidingen tot leraar basisonderwijs stond de Rotterdamse pabo op de zevenenveertigste plek in de Keuzegids Hoger Onderwijs. De Leidse vestiging stond vijf plaatsen hoger.

HOP, Bas Belleman

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top