Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lijstjesmanie

Gepubliceerd: 13 July 2010 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Personeel & arbeidstudent Margot Hoogendoorn blogt over haar belevenissen op en rondom de Hogeschool Rotterdam.

De komende 6 weken ben ik aan het backpacken in Maleisië, om me helemaal klaar te stomen voor een nieuw studiejaar. Na mijn introductie vorige keer, hieronder alvast een voorproefje van mijn leventje.

Bezinnen
Ieder jaar in juni is het weer zover, het einde van het schooljaar is in zicht. Terwijl iedereen zich haast met het afronden van projecten, slagen voor tentamens en vervolgens op terrasjes hangt probeer ik me te bezinnen op het komende jaar. Volgend jaar is mijn hogeschooltijd alweer voorbij. Waarschijnlijk ga ik dan een master doen, maar is dat wel een goede keuze? Met het inspiratiefonds Jij Aan Zet heb ik afgelopen jaar een flinke slag geslagen qua projecten, maar hoe gaan we dat volgend jaar verbeteren?

Wereldvrede
Hoe meer ik over deze zaken na ga denken, des te hoger wordt mijn adrenaline-niveau. Yes, yes het is weer tijd voor lijstjes! Met de zon hoog aan de hemel, haal ik de post-its uit de kast. Goed voornemen 1: nog beter mijn best doen op school. Voornemen 2: meer doen voor wereldvrede. Voornemen 3: meer naar de kroeg gaan met vriendinnen. Uiteraard moet ik me wel blijven inzetten voor de rest van de wereld.

6 paar sokken
Na een half uur zit ik met een big smile middenin mijn kamer vol met plaksels. “piep, piep” mijn telefoon haalt me terug naar de realiteit. “Aanvraag voor een offerte” O ja, dat type doelstellingen zijn er natuurlijk ook nog. Verdwaast loop ik naar de wc. Terwijl ik rustig plaats neem op de bril valt mijn oog op een papier in de wasbak. “6 paar sokken, paspoort, tandpasta” Ook mijn huisgenoot is aan de lijstjesmanie…

Tot in september!

Margot

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top