Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

LSVb: Meld illegale afstudeertrajecten

Gepubliceerd: 22 July 2010 • Leestijd: 0 minuten en 50 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ben je door je hogeschool gematst bij het afstuderen? De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) wil het weten en vraagt afgestudeerden zich te melden.

De LSVb doet dat naar aanleiding van het nieuws over de plusminus 250 ouderejaars die bij Inholland een speciale route aangeboden zouden hebben gekregen waarbij zij in korte tijd en op een heel makkelijke manier hun diploma konden halen. Dit leverde voor Inholland, dat net als andere hogescholen per afgestudeerde van het rijk geld ontvangt, een financieel voordeel op. 

'Ontoelaatbaar'
'De LSVb vindt het ontoelaatbaar dat afstudeereisen om financiële redenen naar beneden worden bijgesteld', stelt de studentenvakbond die studenten die een dergelijk situatie hebben meegemaakt oproept zich te melden bij de digitale klachtenbox van de LSVb.

Geen bewijs
Ondertussen stelt Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-raad, in NRC-Handelsblad dat er nog geen enkel fraudegeval bewezen is en dat veel afstudeerroutes waarover wordt bericht, gewoon legaal zijn. Als de student tenminste kan aantonen in het bedrijfsleven relevante competenties te hebben opgedaan. De Onderwijsinspectie stelt echter wel een onderzoek in naar dit soort afstudeermogelijkheden. Inholland laat de kwestie onderzoeken door Gerd Leers, voormalig burgemeester van Maastricht.

Adequate onderwijsprestaties
Op de Hogeschool Rotterdam worden studenten niet gematst met te makkelijke afstudeertrajecten, stelde collegebestuurder Gerard van Drielen vorige week desgevraagd. 'Wij zorgen er bij dergelijke trajecten voor dat zulke studenten voor hun diploma altijd adequate onderwijsprestaties moeten leveren', aldus Van Drielen.

JvN

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top