Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 december 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Luie studenten kunnen administratie uitbesteden

Gepubliceerd: 6 September 2010 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studenten die geen zin hebben om zelf hun ov-kaart aan te vragen of die de weg kwijtraken in de communicatie met de Dienst Uitvoering Onderwijs, kunnen hun rompslomp vanaf nu uitbesteden. Nergens voor nodig, vindt DUO zelf.

 

Twee Amsterdamse oud-studentes hebben een bedrijfje genaamd ‘DUOHulp’ opgezet, dat de correspondentie met de DUO van studenten overneemt of hun belastingzaken regelt.
Is het dan zo’n puinhoop bij de DUO? “Ja”, zegt Bobby Bruins van DUOHulp. “Wij hebben veel problemen gehad met de toenmalige IB-Groep, bijvoorbeeld bij wisseling van studie. Destijds hebben we met succes een flink aantal bezwaarschriften geschreven.”

Compleet in paniek
Toen de oud-studentes rondvroegen of er behoefte was aan het uitbesteden van administratieve ‘rompslomp’ kregen ze veel positieve reacties. Sommige studenten vinden het wel makkelijk dat hun administratie wordt gedaan, “en anderen zijn zelfs compleet in paniek”, stelt Bruins. “Die hebben brieven over bijvoorbeeld de afbetaling van hun studieschuld telkens weggestopt, maar komen op een gegeven moment natuurlijk toch in de problemen.”
Studenten die DUOHulp machtigen om hun zaakjes te regelen betalen daar natuurlijk voor: 35 euro voor één klus, 75 euro voor een heel jaar.

Overbodig
Een woordvoerder van de Dienst Uitvoering Onderwijs zegt desgevraagd dat het bureautje haar overbodig lijkt. Studenten kunnen hun zaken prima zelf regelen en met die lange wachttijden valt het ook wel mee: “Twee jaar geleden was het hier erg druk en kregen we veel klachten, maar tegenwoordig halen we de gestelde termijnen.” Volgens DUO besteden studenten hun correspondentie wel vaker uit: “Het gebeurt regelmatig dat studenten hun ouders machtigen om hun zaken te regelen.”

HOP, Marijke de Vries

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top