Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Meelopen met … Etienne Vermeulen

Gepubliceerd: 1 February 2010 • Leestijd: 1 minuten en 48 seconden • Overig Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Docent/onderzoeker bij het Instituut voor Sociale Opleidingen en student sociologie in Amsterdam. Dat is Etienne Vermeulen (27), maar in februari even niet. Dan doet hij met drie vrienden mee aan de Amsterdam-Dakar Challenge. UPDATE: Etienne heeft de rally helaas moeten uitstellen, lees het hier.

13.00 uur
‘Ik heb nog een ander puntje’, merkt Etienne op in zijn gesprek met Joop Berding, onderwijsmanager voor de master pedagogiek. ‘In februari ben ik een maand weg, is dat een probleem?’ Het gesprek gaat over de vraag of Etienne interesse heeft in het begeleiden van studenten bij hun afstudeeronderzoek. Joop vindt zijn afwezigheid geen punt. ‘Vooraf kun je met de studenten een start maken, dan zijn ze alvast op weg’, stelt hij voor. Vorig jaar heeft Etienne de directie al geïnformeerd over zijn rallyplan. ‘Ik werkte eerst op afroepbasis, maar toen ik werd gevraagd als studieloopbaancoach voor een heel jaar heb ik het toch maar meteen gevraagd’, aldus de vroegere cmv-student.

14.05 uur
Thuis aan het Kees van Dongenhof. Aan zijn collega’s van het rallyteam laat Etienne een geel inentingsboekje zien. Vanochtend heeft hij zijn injecties gehaald tegen onder andere de gele koorts. ‘In het ziekenhuis vroegen ze nog of ik niet misselijk werd, want dat kan na die injecties. Tja, toen zat die misselijkheid meteen in mijn hoofd.’

De Amsterdam-Dakar Challenge is geen wedstrijd zoals de Dakar Rally, maar een rit voor het goede doel in een auto die maximaal 500 euro mag kosten en na afloop van de rally voor dat goede doel wordt geveild. Naast geld voor een stichting die er in Gambia voor zorgt dat weeskinderen bij hun familie kunnen blijven wonen, zoeken de vier vrienden vooral sponsors die een bijdrage leveren aan de benzinekosten. De Citroën Ami van Bas en Milan verbruikt niet zoveel, maar de Jeep Cherokee van Bart en Etienne des te meer. Etienne: ‘Onze brandstofkosten zijn zo’n 1700 euro.’

15.15 uur
Met de Jeep en de Citroën gaat het viertal op zoek naar een geschikte plek voor het maken van promotiefoto’s. Milan – in het dagelijks leven fotograaf – wil een locatie waar de kranen van de Rotterdamse haven te zien zijn. ‘Alleen staan al die kranen op bedrijfsterreinen’, constateert Etienne tijdens de zoektocht waarbij hij zelf, zo’n beetje voor het eerst, achter het stuur zit van de Jeep. ‘Dit wordt 8500 kilometer lekker rijden.’ Ergens in Schiedam wordt een fotoplek gevonden.

15.45 uur
De chauffeurs wisselen van auto en rijden voor nog een fotoshoot naar een opslagterrein voor buizen. Mooi, vinden de rallyrijders. Zeker met de sneeuw van begin januari. Koud is het wel, vindt Etienne die om warm te blijven in z’n handen wrijft en druk heen en weer loopt. Ondertussen kijkt hij nog even terug op zijn eerste rijervaring met de Ami. ‘Die rijdt echt anders’, weet hij nu. ‘Geen stuurbekrachtiging en alles zit los. Ook de stoel.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top