Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Met hapjes, een groene stift en een groot vel papier

Gepubliceerd: 26 November 2010 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Wat doe jij nou? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Even bijpraten, een activiteit bezoeken of bezig met een project. Profielen loopt door de locaties van de HR en vraagt wat studenten aan het doen zijn.

In de zogenoemde Core-ruimte op de locatie Academieplein stroomt de collegezaal leeg. Studenten gaan op zoek naar de tafel waar ze zijn ingedeeld. Op die tafels grote vellen papier, stiften en vragen naar aanleiding van de watersnoodramp in Pakistan. Ronnie Tavares, tweedejaars watermanagement, zit met drie andere studenten aan een van die tafels.

Wat ben je vandaag aan het doen?
Ronnie: ‘We buigen ons over Pakistan. Wat is er gebeurd, wat zijn de gevolgen. We hebben net een presentatie gehad van Muhammad Atiq van de TU Delft, hij is er voor en na de overstromingen zelf geweest. Hij liet foto’s zien, dat was interessant. Mensen zijn er nog steeds aan het strijden.’

En nu de workshop…
Ronnie: ‘Ja, over de effecten van de klimaatverandering voor Pakistan, maar ik weet nog niet precies wat de vraag is…’

De studenten bespreken met elkaar wat er nou van hen verwacht wordt. Wat is de vraag, en wat gaan ze straks vertellen in hun ‘pitch’?
Ronnie: ‘Het is een heel moeilijke kwestie. De mensen moeten het eigen zelf doen. Eigenlijk moeten ze overstappen van rijst op gras en vee, dat bij een overstroming voor minder schade zorgt. Maar wat moeten we op papier zetten? ‘

De discussie gaat verder. Bij concrete maatregelen denken de studenten aan het aanwijzen van gebieden die je onder kunt laten lopen. Maar bovenal gaat het om bewustwording…
Ronnie: ‘Maar ja: zulke grote overstromingen vinden niet zo vaak plaats, denken ze. Als ze kiezen voor gras en vee en er vinden de komende jaren geen overstromingen plaats, gaan ze toch denken: had ik daar maar rijst neergezet …’

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top