Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Minder dan 2 procent kiest studenten medezeggenschapsraad

Gepubliceerd: 16 December 2010 • Leestijd: 0 minuten en 54 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het is niet anders dan de laatste jaren: de lage opkomst van studenten bij de verkiezingen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr). Nog geen 2 procent van de studenten reageerde deze week op de oproep per email om een digitale stem uit te brengen.

Op de locatie Academieplein is de opkomst met 2,6 procent het hoogst, op Museumpark namen slechts 130 van de 9524 studenten (1,36 procent) de moeite hun stem uit te brengen. Onder de docenten en andere medewerkers was de animo groter; op de verschillende locaties lag het opkomstpercentage tussen de 25 en 33 procent.

Niels mag blijven
Namens de studenten blijft huidig cmr-lid Niels Holswilder in de raad. Meleny Spits en Alex Bosnjak vergezellen hem namens de studenten van Academieplein en Pieter de Hoochweg. Ming Chen, Charlotte Pieters en Joey Weggers zijn de studenten die de locaties Kralingse Zoom en Wijnhaven 61 vertegenwoordigen en Brenda Tijssen, Juliano da Silva Rodrigues en Yentl van Heest Museumpark. Roos Wijna is tenslotte gekozen door studenten van de locatie Wijnhaven 107/Blaak.

Eduard moet weg
De personeelsgeleding blijft voor de helft hetzelfde. Fons van Maldeghem en Paulien Schoneveld (beiden Museumpark), Anneke Kistemaker (Kralingse Zoom) en Hans van Toor en Egbert Tonkens (beiden Academieplein). Eduard Leijten (Kralingse Zoom en Wijnhaven 61) koos ook voor een nieuwe raadsperiode maar de 71 stemmen waren niet voldoende; Anneke Kistemaker (115) en Sjoerd van Vliet (80) deden het beter.

Vrijwillig vertrek
Nieuweling namens Museumpark is Ghisla Hermens en Corné Jacobs (Willem de Kooning Acedemie) zat eerder in de raad en is weer terug. Namens de diensten nemen Robert Storm en Abdel Oualaid zitting in de cmr. Erik Punt, Jan van Heemst en Ton Handgraaf (met pensioen) namen vrijwillig afscheid.

JvN

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top