Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 oktober 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Minor in zevende semester stuit op weerstand

Gepubliceerd: 6 May 2010 • Leestijd: 0 minuten en 56 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De centrale medezeggenschapsraad (cmr) wil dat het besluit om de minoren te concentreren in het zevende semester op z’n minst wordt uitgesteld. Dat zal de raad in haar openbare vergadering van 10 mei adviseren aan het college van bestuur.

De cmr wil nu nog niet instemmen met het voorstel van het college om de minoren, die nu studenten nu uitspreiden over het zesde en zevende semester, alleen in het zevende semester aan te bieden. ‘We willen de instituten tijd gunnen zich adequaat op genoemde voorstellen voor te bereiden’, aldus de cmr in haar advies.

Imagoschade
De raad vindt dat curricula niet van het ene op andere jaar kunnen worden omgegooid. Het concentreren van de minor in één semester levert volgens de cmr onder andere problemen op voor de continuïteit van werkzaamheden voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld stages aanbieden. De cmr is daar bezorgd over en vreest dat de HR imagoschade oploopt.

Voordelen
In de notitie over het besluit erkent het cvb dit knelpunt voor een deel. ‘Met name de plaatsing van stages en praktijkonderzoek /afstuderen vraagt in een aantal gevallen om intensief overleg met het betrokken werkveld’, schrijft het college dat echter vooral kijkt naar de voordelen. Zo kan de student zich tijdens genoemd semester concentreren op één samenhangend programma.

Blijven hangen
Ook wordt het voor studenten van andere hogescholen aantrekkelijk om na het zesde semester naar de Hogeschool Rotterdam over te stappen vanwege een bepaalde minor. ‘En hopelijk blijven ze dan het achtste semester hangen’, aldus het cvb dat daarmee extra rijkssubsidie hoopt te ontvangen (onderwijsinstellingen ontvangen per afgestudeerde een bepaald bedrag).

JvN

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top