Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 oktober 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Musical ‘Katoren’ laat schooljeugd joelen en fluiten

Gepubliceerd: 3 June 2010 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een cadeautje voor de scholen waar pabo-studenten stage mochten lopen én een mooie leerervaring. Daar gaat het om bij de uitvoering van de musical ‘Katoren’, vandaag en gisteren in het Hofplein Jeugdtheater. Vier acteurs blikken na drie van de vier voorstellingen alvast even terug.

‘De reacties zijn echt heel leuk’, vertelt pabo-student Babet Jansen (in de musical speelt ze ‘Herrie’). ‘De kinderen, elke uitvoering zo’n 500, voelen echt mee met de hoofdpersonen.’ Dat ervaart ook Esther Brussaard (‘Stach’): ‘Toen ik met een jongen van mijn leeftijd opkwam, gingen ze allemaal fluiten.’ Van de vier voorstellingen was er eentje voor volwassenen zoals de ouders van de pabo’ers. Dan wordt er niet echt gefloten en gejoeld maar af en toe gegniffeld. ‘Omdat mijn ouders in de zaal zaten, vond ik dat de meest spannende uitvoering’, vertelt Esther.

‘De Griezelbus’
Het verhaal van de musical is naar het jeugdboek ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw. Pabo-studenten kunnen met de musical keuzepunten verdienen. Naast de acteurs zijn er grimeurs en drie studenten die – met hulp van enkele docenten – de organisatie op zich namen. De pabo van de HR voert voor het tweede achtereenvolgende jaar een musical uit. Vorig jaar werd gekozen voor ‘De Griezelbus’.

Animatieteam Slagharen
Toen deden Femke Goossens (‘De Hoofdtara’, een soort Jomanda) en Nils van Leeuwen (‘Minister van Orde’) ook al mee. Beiden hebben wel iets met theater. Nils: ‘In het weekend werk ik op Attractiepark Slagharen. Ik zit er in het animatieteam en doe er dans en theater. Op vrijdagavonden ga ik er heen, ik slaap er en ik kom zondagavond weer thuis.’

Improvisatie
Voor Esther is ‘de musical’ vooral ook een leerzame ervaring. ‘Het is bijvoorbeeld goed voor je improvisatievermogen. Als er op het toneel iets fout gaat, moet je daar op kunnen inspelen. En dat geldt ook als je voor de klas staat.’

JvN

Op de foto v.l.n.r. Esther, Nils, Femke en Babet
Op de Hyves-pagina van Profielen staan nog een paar foto's

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top