Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Net een zwerm zoemende bijen

Gepubliceerd: 10 June 2010 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Voetballiefhebbers zullen jaloers op haar zijn maar het WK-voetbal was voor Hananjah Schipper niet de reden voor haar Zuid-Afrika-trip. De verpleegkundestudent loopt er stage. Komende weken bericht ze op deze plek over haar stage, maar vooral over de WK-sfeer.

‘Ik ben Hananjah Schipper en een derdejaars HBO-V student aan de Hogeschool Rotterdam en ik loop stage in een kliniek in Cape Town, Zuid Afrika. De kliniek is onderdeel van een christelijke kerk en heeft één doktor, twee verpleegsters, counselors en een secretaresse. We ontvangen voornamelijk kinderen en vrouwen en zien een breed scala aan ziektebeelden: van een infectie tot chronische ziektes. Ook hebben we zwangerschaps- en HIV-counseling. Onze counselors zijn er om te luisteren en advies te geven. Tot zover even kort iets over mijn stage.

Spiegelbeschermers
Maar dan het WK. Op dit moment is het nog maar één dag totdat de Worldcup begint. En dat is hier in Cape Town duidelijk te merken. Zo hebben veel auto’s spiegelbeschermers en/of vlaggen van een land dat deelneemt. Deze zijn overal op straat te koop, onder andere bij verkeerslichten. Bijna iedere winkel verkoopt spullen voor de Worldcup: kleren voor supporters van een land, vlaggen, bekers, ballen enzovoort. Wat ook opvalt is dat veel huizen en wegen zijn of worden gerenoveerd.

Vuvuzela

En dan de vuvuzela. Vandaag om twaalf uur werd overal in de stad op die vuvuzela geblazen. De vuvuzela (Het Nederlands Elftal werd er tijdens een publieke training ook al mee geconfronteerd, red.) is een felgekleurde plastic trompet die bijna elke Zuid-Afrikaanse voetbalfan bij zich draagt. Om twaalf uur klonk het in de stad in elk geval als een zwerm zoemende bijen ….

Groeten,
Hananjah

Vuvuzela-foto: South African Tourism / Flickr
Op de tweede foto: Hananjah op de Tafelberg

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top