Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 september 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Nieuw diplomapapier: nog beter tegen fraude

Gepubliceerd: 12 January 2010 • Leestijd: 0 minuten en 57 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een watermerk dat na kopiëren zichtbaar wordt. En: zeer kleine lettertjes in een lijn die op het eerste gezicht gewoon een lijn is. Het zijn twee van de kenmerken van het nieuwe diplomapapier van de Hogeschool Rotterdam.

‘Als hogeschool willen we pro-actief zijn met het mijden van bepaalde risico’s’, motiveert John Beeking het besluit om vanaf 1 maart aanstaande nieuw papier te gebruiken voor diploma’s en de supplementen bij die diploma’s. De directeur van HR Services wijst op berichten in de media, van meer dan een jaar geleden, over het op internet kunnen kopen van valse diploma’s maar benadrukt dat fraudegevallen niet de aanleiding zijn voor de aanschaf van nieuw papier. Fraude met diplomapapier op de HR is hem namelijk niet bekend.

 

Veel impact

Beeking: ‘Het huidige papier is gewoon op. Dus hebben we nog eens kritisch gekeken naar de fraudebestendigheid. Ook is het nieuwe logo van de Hogeschool Rotterdam erop gezet.’ Het ontvreemden of kunnen kopiëren van het officiële papier kan veel impact hebben, geeft de directeur aan. Dat is ook de reden dat er al wat langer strakke regels bestaan wat betreft het bestellen en bewaren van de nog naamloze documenten.

 

Verkeerd uitgeprint

Zo zijn er per instituut slechts twee personen die het papier mogen bestellen en moet het papier achter slot en grendel liggen. HR Services heeft aan de instituten gevraagd regels vast te stellen wat betreft het voorraadbeheer van het diplomapapier. Duidelijk is in elk geval dat alle vellen papier verantwoord moeten kunnen worden, ook de vellen die bijvoorbeeld verkeerd zijn uitgeprint.

 

JvN

 

Nieuw diplomapapier: nog beter tegen fraude

Gepubliceerd: • Leestijd: 0 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een watermerk dat na kopi?n zichtbaar wordt. En: zeer kleine lettertjes in een lijn die op het eerste gezicht gewoon een lijn is. Het zijn twee van de kenmerken van het nieuwe diplomapapier van de Hogeschool Rotterdam.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top