Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Ontruiming Museumpark door stroomstoring

Gepubliceerd: 31 August 2010 • Leestijd: 1 minuten en 31 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Kort voor tienen viel vanochtend de stroom uit in het centrum van Rotterdam. Metro’s en trams kwamen tot stilstand, het Erasmus MC moest overschakelen op een noodaggregaat en de HR-locatie Museumpark werd ontruimd.

Voor de hoofdingang van Museumpark verzamelden zich steeds meer studenten en medewerkers die – vaak met grote haast doordat ze vertraging hadden opgelopen in het openbaar vervoer – naar college wilden. Bij de deur werden ze tegengehouden door een bedrijfshulpverlener (bhv’er) die soms grote overtuigingskracht aan de dag moest leggen.

‘Ja maar, ik heb een afspraak voor een tentamen.’ ‘Ja maar, ik moet naar het StudentServiceCenter om dit briefje in te leveren. Dit is de laatste dag, anders krijg ik problemen met mijn inschrijving.’ ‘Mag ik alstublieft naar het toilet?’ ‘Hoe lang gaat dit nog duren?’ Niet op al deze vragen heeft de bhv’er een antwoord, maar hij laat zich niet gek maken.

Een eerstejaarsstudente staat gelaten te wachten. Dit is haar eerste lesdag. Zij dacht dat ze in een oefening terecht was gekomen en dat dit onderdeel was van het kennismakingsprogramma. Als ze begrijpt dat dit geen oefening is, maar ‘the real thing’ belt ze haar klasgenoten om te overleggen wat ze moeten doen.

Gezellig in de kantine
Ondertussen is de kantine nog gevuld met gezellig keuvelende studenten. Het noodsignaal is dan nog niet afgegaan, en waarom zouden ze zich zorgen maken? Groepjes medewerkers zetten hun vergaderingen buiten, op de binnenplaats, voort. ‘We zien eindelijk, na al die regen, de zon weer eens. Voor ons is dit geen straf hoor!’ Elders in het gebouw wordt ‘in het donker’ soms nog gewoon lesgegeven. Studenten die buiten staan, krijgen sms’jes van hun medestudenten die wel ‘binnen’ zijn. Wat moeten ze doen?

Dan komt het verlossende woord van een fadi-medewerker die met megafoon omroept: ‘Vandaag wordt er geen les meer gegeven. Jullie kunnen allemaal naar huis gaan.’ Een luid ‘school is out’-achtig gejuich gaat op en langzaamaan vertrekken de wachtende studenten en medewerkers. De slagbomen van de parkeerplaats worden losgeschroefd zodat de auto’s eruit kunnen en ook via het binnenplein verlaten mensen het pand.

Kort na het middaguur is de storing opgelost, maar het gebouw blijft gesloten. Medewerkers van de facilitaire dienst vangen aan de ingang studenten en medewerkers op die niet geïnformeerd zijn en toch naar de hogeschool zijn gekomen.

EvdM/DvN

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top