Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Oranje wint, maar de logopedietoets gaat voor

Gepubliceerd: 28 June 2010 • Leestijd: 1 minuten en 11 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Gespannen gezichten. In de kantine op de locatie Museumpark is het ijzig stil. Met uitzondering van de luide commentaarstem van het tv-verslag van Nederland-Slowakije. Maar dan…

Dan is er gejuich en applaus van de tientallen studenten en medewerkers van de HR. Ze kijken op een grootscherm naar het voetbal. Na een prachtige actie van Kuyt heeft Sneijder Holland op 2-0 gezet.

Toets gaat voor
Kimberley en haar studiegenoten maken dat allemaal niet meer mee. De in oranje gestoken (shirts, beesies enzovoort) logopediestudenten maken op dat moment een toets, vertellen ze vlak voor de wedstrijd. ‘We kunnen niet de hele wedstrijd zien, dat vind ik natuurlijk wel jammer. Maar ja, de toets gaat voor. En ik heb aan mijn vriend gevraagd of hij wel de uitslag door wil sms’en.’

Applauswissel voor een vlag
De toeschouwers in de kantine leven mee met Oranje. Er klinken ‘ooh’s’ bij gemiste kansen, er is gejuich bij de doelpunten. En applaus na reddingen van Stekelenburg en na een bijzondere wissel: die van de vlag van een van de grensrechters. En voorafgaand aan de wedstrijd bespreken de logopediedames de Oranjespelers. Het blijkt niet echt over de voetbalkwaliteiten te gaan; Gregory van der Wiel is in elk geval favoriet.

Oog op de readers
17.15 uur. De wedstrijd is nog allerminst beslist maar de aandacht bij enkele logopediestudenten verslapt. Ze vertellen elkaar wat er nou precies in de reader staat en wat daarvan geleerd moest worden. Twee studentes kijken nog nauwelijks naar de wedstrijd, maar hebben hun ogen gericht op hun readers. ‘Als ze gescoord hebben, gaan we’, roept er een. Maar een doelpunt kunnen ze niet meer afwachten, de toets begint zo.

De vriend van Kimberly
17.49 uur. De logopediestudenten zijn nog aan het zwoegen als ‘de kantine’ juicht. De vriend van Kimberly juicht ook. En sms’t: 2-1!

JvN

Op de foto Kimberley (links, met de vuvuzela binnen handbereik) en enkele studiegenoten

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top