Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Oversteken

Gepubliceerd: 6 April 2010 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Afstudereren met Manon Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De komende maanden blogt Manon van der Sar, vierdejaars student communicatie & multimedia design, op de website van Profielen over haar afstuderen en haar andere belevenissen op de Hogeschool Rotterdam.

Drie fantastische mensen …

Het is april. De eerste grote deadlines, presentaties en overlegmomenten zijn vastgelegd. Dat prikkelt. Ook al is de basis ondertussen aardig compleet (de tot nu toe geschreven 22.019 woorden zijn er al 7.019 te veel (onder het mom van weghalen is makkelijker dan bijschrijven…)), het is lastig om op deze fundering een huis te bouwen. Waar begin je immers? Deze week is de week om de geslagen brug van theorie naar praktijk, door randvoorwaarden te formuleren voor het instrument, te gaan bewandelen. Vandaag de tenen over de rand om morgen een sprong in het diepe te maken. Opnieuw.

Het netwerk weet wel beter
Ondertussen is goed duidelijk dat de combinatie tussen afstudeerder en afstudeerbedrijf zeer goed is. Wat een fijne combinatie! En dat allemaal dankzij de kracht van het netwerk. Dankzij een oplettende en betrokken docent op de Hogeschool Rotterdam die mijn afstudeerwens kende en de vraag om een afstudeerder met bepaalde eisen en richtingen aan de andere kant. Het nadeel van solliciteren blijft immers dat beide partijen zich goed voordoen, wat wellicht tot grote teleurstellingen kan leiden. Het netwerk weet wel beter.

Gaaf en leerzaam
Bijgestaan door drie fantastische mensen (Erik Roscam Abbing (komt in augustus met een boek uit: lezen! Mijn scriptie verwijst er naar), Christa van Gessel en Jan Heijting (senior stagiair van EURIB)) kan het eigenlijk niet mis gaan. Mensen met een andere achtergrond en andere expertise waarin we elkaar gigantisch veel te leren hebben. Stiekem is dat afstuderen toch wel erg gaaf. Klasgenoten beweren zelfs al tijdens het afstuderen meer geleerd te hebben dan in de afgelopen 4 jaar!

Excuses voor chocolade en pannenkoeken
Stress? Ja natuurlijk, dat hoort er immers bij. Misschien is het zelf essentieel om uiteindelijk euforie te ervaren als het klaar is. (Wat nog ver weg lijkt en toch zo snel dichtbij komt..) De eerste presentatie is al over twee weken.. ! Dus ja het tikken van de klok is steeds duidelijker aanwezig. Mijn kookboek met tips over antistress-groenten, -drankjes en -hapjes komt nu goed van pas. Om de stress te verminderen is het bijvoorbeeld raadzaam om meer mineralen en magnesium binnen te krijgen. (onder andere cashewnoten, pindanoten, amandelen, soja, cacaopoeder, tarwezemelen, volkorenrijst en havervlokken) Maar ook cholesterol en vitamine B zorgen voor wat rust. Excuses voor de chocolade, pannenkoeken, wafels en cocktails.
Dus nee zo slecht is dat afstuderen nog niet. Tenminste dan moet er deze week wel overgestoken worden…

Manon van der Sar

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top