Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Profielen 77

Gepubliceerd: 29 March 2010 • Leestijd: 0 minuten en 45 seconden • Overig Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De nieuwe Profielen is uit, met weer een diversiteit aan artikelen voor studenten, docenten en anderen. In het nummer vertelt derdejaars mwd Linda Fluit bijvoorbeeld over haar twee hersenbloedingen. Desondanks blijft ze studeren. ‘Misschien kan iemand zich aan mijn verhaal optrekken. Een hersenbloeding hoeft niet het einde te zijn’, zegt ze.

Voor de beeldreportage sprak Profielen met drie vluchtelingstudenten over hun ervaringen. Het betreft jongeren, meestal al wat ouder, die vaak al een heel leven achter de rug hebben als ze in de collegebanken plaatsnemen. Op de Hogeschool Rotterdam studeren ongeveer twintig vluchtelingen met (financiële) steun van het fonds UAF.

Leefbaar of PvdA?
En dan politiek. Terwijl de Tweede Kamerverkiezingen hun schaduw vooruit werpen, moet op het moment van schrijven het gemeentebestuur van Rotterdam nog worden gevormd. In afwachting daarvan zet Profielen de belangrijkste punten uit de onderwijsparagrafen van de twee grootste Rotterdamse partijen, PvdA en Leefbaar Rotterdam, op een rij.

Masterclass
Profielen was ook aanwezig bij de masterclass die Turkse modeontwerper Hatice Gökçe gaf aan WdKA- en Zadkinestudenten, die er ook met elkaar uit moesten komen. Een van de WdKA-studenten: ‘Ik merk dat studenten van de WdKA andere opvattingen hebben over wat mode is en moet zijn. (…) Zadkine-studenten maken wat zij mooi vinden, terwijl wij zijn opgeleid om te kijken of een ontwerp in het tijdsbeeld past. Om uiteindelijk tot een compromis te komen, wordt er veel overlegd. Dat is leerzaam en leuk om te doen’.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top