Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Quelle une vie

Gepubliceerd: 4 June 2010 • Leestijd: 3 minuten en 32 seconden • Onze man in Texas Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Erik Kleyweg (derdejaars commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam) doet zijn minor aan de Angelo State University in Texas, USA. En bericht erover. Momenteel reist hij door de States…

Elke keer weer vraag ik me af hoe ik het op zal schrijven en hoe ik het voor jullie moet verwoorden zodat het ten eerste leuk is om te lezen en ten tweede logisch is voor jullie. Zo kan ik per dag op gaan noemen wat ik allemaal uitgespookt heb of ik kan een algemeen verhaal vertellen….. Lastig, lastig lastig!

Ik geniet!
Het laatste verslag sloot ik af met: “Nog maar 34 dagen in het meest fantastische land en nog maar 34 dagen om te genieten, dus ik stop met schrijven en ik ga nog even verder genieten als jullie het niet erg vinden! “
Ik maak niet graag beloftes, niet omdat ik mezelf niet vertrouw maar omdat ik niet weet hoe dingen gaan lopen maar 1 ding kan ik jullie wel beloven: Ik GENIET! Wat voel ik me gelukkig en ‘blessed’ dat ik nu gewoon 6 weken aan het reizen ben in California, de grootste steden in de wereld zie en elke dag weer een herinnering creëer waar ik later met een grijns aan terug kan denken.

‘Mannetje’ David Hasselhoff
Ik kan jullie van alles vertellen, maar wat willen jullie horen en/of weten? Zo kan ik jullie vertellen dat L.A. leuk is maar niet spectaculair. De dingen die wel leuk zijn om te zien zijn vooral Hollywood en Beverly Hills, maar verder is er weinig bijzonders. Zo hebben Dionne en ik op de laatste dag in L.A. tot een uurtje of 12 in de hotelkamer gerelaxed waarna we weer richting Hollywood zijn gereden om naar Madame Tussauds te gaan. Voordat we naar binnen gingen hebben we zelfs nog een celebrity gezien, namelijk onze eeuwenoude Baywatch-hunk David Hasselhoff. Ze waren bezig met een nieuwe realityshow van deze graag drinkende idool! Pff, het enige wat leuk was om te zien waren zijn knalrode schoenen. Verder kwam hij op mij over als een typisch ‘mannetje’… Mijn vrienden en ik gebruiken dat woord om aan te geven dat iemand een mannetje is, te zeker van zichzelf, teveel zijn best doet en het dan ook net niet voor elkaar krijgt. Naja, hoe dan ook, de eerste beroemdheid hebben we dus gespot! Madame Tussauds was leuk en ik heb nog een goed gesprek gehad met o.a. Beyoncé en Jennifer Aniston.

Echt of niet echt?
Zo kan ik jullie vertellen dat naast de leuke dingen in L.A. die ik net opgenoemd heb Universal Studios ook echt een aanrader is! Zo kan je verschillende attracties doen/nemen/bijwonen en zo kan je ook met een rit mee, die je de gehele sets laat zien van grote Hollywood films en series. Hierbij kan je denken aan Desperate Housewives met Histeria Lane, War of the World met het vliegtuig, Jaws, Pirates of the Caribbean, King Kong. Al deze films zijn hier opgenomen en wat een bedrog! De boot bijvoorbeeld, die gebruikt wordt in King Kong waarmee ze aanmeren bij het eiland waar King Kong zou moeten wonen, die boot is niet groter dan 3 meter! Wat een lachertje! Hoe dan ook, het was een fantastische ervaring en onwijs leuk om te zien, na de dag in Universal Studios ben ik wel gaan twijfelen aan meerdere films die ik gezien heb… Zijn ze nou wel of niet echt?

Zwemmen met dolfijnen
Zo kan ik jullie tenslotte ook vertellen dat ik vanaf vandaag officieel kan zeggen dat ik met dolfijnen heb gezwommen! We zijn naar Six Flags Discovery World gegaan wat in Vallejo ligt. Dit is een stadje ten noorden van San Francisco en was voor ons een uurtje rijden. Het is een waterpark met ook achtbanen en dus een park die ook de mogelijkheid heeft om met dolfijnen te zwemmen en tja, dat hebben we dus gedaan! Ik zal eerlijk zeggen dat het niet echt op mijn lijstje stond om te doen, maar potverdriedubbeltjes, wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! 1 ding over dolfijnen… Die zijn groot! Ik had echt niet gedacht dat die zo groot zouden zijn, maar echt eenmaal met ze in het water, schitterende beesten! We hebben eerst een instructie gehad over de dolfijnen, waar ze vandaan komen, waar ze van afstammen etc… Daarna was het tijd om ons in zeer charmante wetsuits te hijsen (moest gelijk denken aan carnaval gebruikt om te verkleden) en op naar het bad! Het was een publiekelijk bad met veel toeschouwers… Achja, het was leuk om al die jaloerse blikken te zien! We hebben met de dolfijnen gezwommen, we hebben ze geaaid, we hebben ze gevoerd en het was echt fantastisch!!

Hotelhoppen
Alle gekheid op een stokje… Het reizen is fantastisch maar het leven uit een koffer is niet alles en ook het hotelhoppen ben ik wel een klein beetje beu aan het worden! De bedden en kamers zijn prima en ik heb niks negatiefs te zeggen over de mensen in California.
Facts and figures:
– De teller van de auto staat op 1150 miles na twee weken, nog 4 weken te gaan en nog zeker 2000 miles af te leggen!
– Er zijn al een slordige 1000 foto’s gemaakt en hebben zeker nog het dubbele te gaan;
– Er zijn al de nodige salades gegeten en we zullen de komende 4 weken nog zeker 10 dagen een salade eten.

Goedemorgen lief klein Nederland!

Erik Kleyweg

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top