Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Rolstoelrijden op manifestatie Powerplatform

Gepubliceerd: 25 May 2010 • Leestijd: 1 minuten en 38 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

250 eerstejaars studenten van de lerarenopleiding waren woensdag 19 mei op de Kralingse Zoom aanwezig voor een workshop en activiteitenprogramma, georganiseerd door het PowerPlatform. Doel: studenten laten ervaren hoe het is om te leven en studeren met een beperking.

Dit jaar had de manifestatie het thema ‘I’ve got the power!’ Het PowerPlatform, een platform voor en door studenten met een beperking, wil de aandacht vestigen op de kracht en het doorzettingsvermogen van deze studenten.

Blind taart eten
Van 12.00 tot 15.00 uur konden de studenten deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder liplezen en rolstoelrijden. Nick Wondergen (20), eerstejaars student lerarenopleiding Engels, heeft net een rolstoelparcours afgelegd. ‘Dat ging me goed af!’, concludeert hij. ‘Straks ga ik blind taart eten.’ Of hij de manifestatie behalve leuk ook nuttig vindt? ‘Mwoah, de dag is bedoeld om inzicht te krijgen in de manier waarop mindervaliden door het leven gaan, maar dit inzicht kon ik ook op een andere manier krijgen’, aldus Nick.

Dyslexie
Wietske Schut (19), eveneens eerstejaars student lerarenopleiding Engels, denkt daar anders over: ‘Het is goed dat een dag als vandaag georganiseerd wordt. Ik heb net een tekst gelezen zoals iemand met dyslexie zou doen. Het was niet moeilijk, maar kost veel energie. Ik besefte goed hoe vervelend het is als je dat altijd hebt. Als toekomstig docente is het belangrijk om te weten welke problemen beperkingen met zich meebrengen.’

‘Petje op, petje af’
Rond 15.00 uur verzamelen alle studenten zich in het Auditorium voor de workshop. Na een inleidend praatje moet iedereen opstaan voor de quiz met vragen over het onderwerp functiebeperking. De studenten hebben allemaal een rood en groen papiertje gekregen. Het idee is, net zoals bij Holland Sport-spel ‘petje op, petje af’, om te gaan zitten als je het antwoord fout hebt. De studenten blijken slimmer dan verwacht, want bij de laatste vraag staan er nog zo’n tien studenten. Uiteindelijk blijven er drie winnaars over die met een goedgevulde goodiebag naar huis gaan.

Hersenbloedingen
Aan het eind van de middag worden er twee prijzen uitgereikt. De Support Award, voor de meest behulpzame medewerker op de HR, gaat naar decaan Mieke Bos. De Power-pen, voor de student die naast studeren met een functiebeperking uitzonderlijk heeft gepresteerd, gaat naar Linda Fluit. Linda (22), derdejaars student maatschappelijk werk en dienstverlening overleefde twee hersenbloedingen, maar hoopt desondanks toch af te studeren volgend jaar. Linda: ‘Het is goed dat het Powerplatform bestaat. Hierdoor kan ik mijn opleiding doen en dromen waarmaken. Ook deze manifestatie is een goed initiatief. Van veel studenten zie je niet dat ze een beperking hebben. Op deze manier maak je iedereen duidelijk dat dit soms wel degelijk het geval is.’

MH

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top