Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Schoolmiles-bedrijf van Jamal Oulel wint kantoorruimte

Gepubliceerd: 8 July 2010 • Leestijd: 1 minuten en 35 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘Schoolmiles’ sparen met goede cijfers en goed gedrag op school. Student Jamal Oulel (international business & management studies) bedacht 't een jaar geleden met vriend Germaine Statia. Onlangs won hij er een jaar lang gratis kantoorruimte mee.

De wedstrijd ‘So You Wanna Be A Boss’ was uitgeschreven door de Creative Factory, bedrijfjes die zijn gevestigd in de Maassilo en elkaar daar adviseren. Creative Factory, dat onder andere wordt ondersteund door de Hogeschool Rotterdam, gaf bij de wedstrijd driemaal een kantoorruimte cadeau en ook nog – eveneens voor een jaar – coaching. Jamal was dus een van de gelukkigen. Met Statia bedacht hij de schoolmiles, waarmee leerlingen en studenten door goede schoolprestaties en inzet onder andere kortingen kunnen sparen. De twee begonnen met hun bedrijf Awardys. Enkele vragen aan Jamal.

Hoe kwamen jullie op dat idee?
Een jaar geleden waren we een beetje aan het brainstormen over het onderwijs. Een uitspraak van Balkenende over de zesjescultuur was daarbij de aanleiding. Na lang nadenken hebben wij met de schoolmiles voor het bestrijden van die zesjescultuur denken we een oplossing.

En loopt het goed met de miles?
Het loopt heel goed maar we zijn wel erg afhankelijk van de medewerking van scholen, we moeten toch de toestemming van die scholen hebben. Dan moet je met de colleges van bestuur praten, daarom duurt het wat lang. Maar het draait al op een paar scholen. En bij het Albeda College hebben we een pilot gedraaid en daar bleek dat het echt werkte. De bedoeling is dat de schoolmiles vanaf september ‘Albeda-breed’ worden ingevoerd. Ook op de Hogeschool Rotterdam is het toepasbaar, maar daar hebben we nog niet echt uitgebreid gesproken

Hebben jullie voldoende bedrijven die kortingen aanbieden?
We hebben er ongeveer vijftien. Je kunt bijvoorbeeld korting krijgen bij New York Pizza en Wolf Rijbewijsshop. Maar die kortingen zijn eigenlijk helemaal niet het belangrijkste. Het gaat meer om immateriële zaken, het gaat om investeren in jezelf. Wie veel schoolmiles heeft komt bijvoorbeeld in aanmerking voor de beste stageplek of voor het beste bijbaantje (gerelateerd aan je studierichting, red.). Bedrijven kunnen bij ons kijken wie de studenten zijn met de hoogste cijfers en inzet. En die kortingen, die zijn mooi meegenomen…

Jullie krijgen gratis kantoorruimte en coaching, dat lijkt me wel prettig…
Dat is zeker mooi, in de beginfase van een bedrijf is zoiets moeilijk te financieren. We willen zeker weten doorgaan en er een goeddraaiend, nationaal bedrijf van maken. En we gaan inderdaad gecoacht worden, onder andere door Rabobank.

JvN

Jamal staat rechts op de foto, samen met Statia en hun prijs

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top