Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 juni 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Sgmr: ‘HR ondersteunt gebruik acceptgiro niet’

Gepubliceerd: 20 September 2010 • Leestijd: 0 minuten en 55 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad (sgmr) wil dat er duidelijkheid komt over de acceptgiro als betaalmiddel van je collegegeld. In Studielink bestaat de optie ‘acceptgiro’ maar de HR ondersteunt dat niet optimaal, maakte Niels Holswilder tijdens de sgmr-vergadering van vandaag duidelijk.

Niels, sinds kort voorzitter van de sgmr: ‘De betaalwijze ‘acceptgiro’ wordt in Studielink gewoon geaccepteerd maar later blijkt dat de optie niet wordt ondersteund door de Hogeschool Rotterdam.’ Als ervaringsdeskundige kreeg Niels daar onlangs zelf mee te maken. Daarbij handelde hij zelf evenmin helemaal goed, geeft hij toe: de machtiging die hij afgelopen juni ontving voor zijn her-inschrijving, heeft hij laten liggen.

Gerechtsdeurwaarder
Niels: ‘Op 20 augustus schreef ik mij alsnog in en koos ik bij de betaaloptie voor ‘acceptgiro’.’ Die zag de student chemische technologie echter nooit. Een brief van de gerechtsdeurwaarder, begin van deze maand, wel. Niels belde met het Studentservicecenter en daar werd hem verteld dat de acceptgiro bij hen niet geliefd is omdat studenten dan zelf een bedrag kunnen invullen. Dat leidt tot allerlei administratie. De acceptgiro op de hogeschool ophalen is wel mogelijk, opsturen doet de HR niet, kreeg Niels te horen. Niels: ‘Mogelijke oplossing is om volgend jaar toch acceptgiro’s te verstrekken, of om duidelijk aan te geven dat de optie ‘acceptgiro’ niet mogelijk is.’

Veranderen Studielink lastig
Collegebestuurder Gerard van Drielen gaf in de sgmr-vergadering aan het probleem te bespreken met zijn collega Jan Roelof, die dit onderwerp in zijn portefeuille heeft. Van Drielen: ‘Het is in elk geval zo dat het heel moeilijk is om op Studielink iets te veranderen.’

JvN

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top