Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Straf

Gepubliceerd: 29 June 2010 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Jurgen van Raak is docent Engels en studieloopbaancoach bij CMI (Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie). In het nieuwe collegejaar start bij Profielen als columnist. Hij trapt vast af op de site.

In een poging de instroom te laten toenemen, hetgeen uitgelegd werd als daadkrachtig optreden maar naar mijn idee nog het meest leek op een vlaag van verstandsverbijstering, liet cvb-lid Gerard van Drielen kort voor de zomervakantie in het AD optekenen dat ‘…docenten aan de HR die, tot ergernis van studenten, structureel langer dan een maand doen over het nakijken van tentamens van de schooldirectie een negatieve beoordeling krijgen…’.
Zo! Poeh! Nou nou! Eindelijk! WTF?
‘Langer dan een maand’.
Een MAAND.
Da’s VIER weken.
In de hogeschoolgids staat inderdaad dat ‘het resultaat van een tentamen moet bekend worden gemaakt ten hoogste vier weken na het afnemen ervan’. Maar een stukje verderop staat te lezen: ‘De student krijgt uiterlijk binnen tien werkdagen na het afleggen van het tentamen of het inleveren van een opdracht het cijfer voor de betreffende onderwijseenheid’. Da’s maar TWEE weken en dat lijkt me dus ook wat de studenten verwachten. Maar mijnheer van Drielen stelt nu, in de nationale pers, dat docenten die ‘structureel’ meer dan een maand nodig hebben om hun cijfers aan te leveren een negatieve beoordeling krijgen. Structureel. Wat is dat? ’t Is in elk geval niet SMART, Specifiek, noch Meetbaar, noch Acceptabel, noch Realistisch, noch Tijdsgebonden geformuleerd.
Maar wellicht zit ik er helemaal naast en is het cvb bezig met ‘damage control’. Degenen die de laatste reclame voor de open dag hebben gezien (anyone?) zullen begrijpen wat ik bedoel. In tegenstelling tot de ‘meet & greet’-campagne (wat heeft die te maken met de kwaliteiten en breedte van de HR?) heeft de hogeschool nu in elk geval wel de aandacht.
Maar of dit ook voldoende is voor de geërgerde studenten die Van Drielen tegemoet wil komen, moet nog blijken. Het lijkt mij in elk geval van niet. Zegt de ene aankomende student tegen de andere: ‘Ik ga naar de HR want daar hoef ik maar vier weken op mijn cijfers te wachten, dat stond in de krant dus ’t is echt waar!’
De traagnakijkers onder ons worden hier wellicht wél blij van. Die hebben een vrijbrief gekregen om vier weken over hun correctiewerk te doen. Dat stond namelijk in de krant!

Jurgen van Raak

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top