Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Te laat nakijken is uitzondering’

Gepubliceerd: 5 July 2010 • Leestijd: 1 minuten en 31 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In de vergadering van de centrale medezeggenschapsraad (cmr) heeft voorzitter Fons van Maldeghem zijn ‘ernstige teleurstelling’ uitgesproken over de recente ‘ongenuanceerde publiciteit’ over te laat nakijkende docenten.

‘We willen een ruimhartige nuancering van de mediaberichten waarin wordt gesproken over het straffen van docenten als ze niet op tijd hun toetsen nakijken’, sprak Van Maldeghem richting collegebestuurder Gerard van Drielen. Aanleiding voor de ergernis is het voorpaginanieuws ‘Traag nakijkende docent krijgt straf’ van een aantal weken geleden in het AD. Diverse media namen het nieuws daarna over.

Negatieve beoordeling

Het AD schreef dit artikel naar aanleiding van een bericht op profielen.hro.nl. Daarin vertelde Van Drielen dat het op tijd nakijken van toetsen een van de zaken is die bij het beoordelen van docenten een rol gaat spelen. ‘De Hogeschool Rotterdam doet het best goed, maar op dit soort punten doen we het niet zo goed. Daarom hebben we aan de instituten gevraagd om drie praktische zaken te kiezen die onderdeel gaan uitmaken van de docentenbeoordeling. Scoort een docent daarop niet goed, dan krijgt hij een negatieve beoordeling’, aldus Van Drielen destijds.

Ongenuanceerde berichtgeving
Net als Van Maldeghem was Van Drielen niet blij met de ongenuanceerde berichtgeving in het AD waarin met name de term ‘straf’ gevoelig ligt. Dat liet hij al eerder weten in een persverklaring. Hij sluit die verklaring af met de volgende woorden: ‘Wij weten dat veruit de meeste van onze docenten ook serieus met deze zaken omgaan en dat geven de studenten ook wel aan. We moeten er echter voor waken dat de studenttevredenheid in gevallen waar dit niet gebeurt negatief beïnvloed wordt en dat Hogeschool Rotterdam daardoor niet de waardering krijgt die zij verdient.’

Valide verklaring
De verklaring is voor Van Maldeghem blijkbaar niet voldoende. In zijn ingezonden brief aan Profielen neemt hij het, vandaag, als voorzitter van de personeelsgeleding van de cmr (pgmr) op voor de docenten. De brief is eveneens ondertekend door Abdennour El Idrissi, de voorzitter van de studentengeleding (sgmr). ‘Wij durven samen te stellen dat het een uitzondering is als een docent meer dan de formeel toegestane vier werkweken gebruikt om toetsresultaten aan te leveren', stelt het tweetal onder andere. ‘Als dit al gebeurt, is hier veelal een valide verklaring voor te geven. Het is dan ook volledig onterecht de gehele populatie docenten als te bestraffen weg te zetten om de studenttevredenheid op te krikken.’

JvN

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top