Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 oktober 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Voetbalclub krijgt hulp van studenten

Gepubliceerd: 27 May 2010 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Fontys Hogescholen gaat Willem II uit de brand helpen. De voetbalclub uit de eredivisie staat aan de rand van een faillissement en moet drastisch in de kosten snijden. Goedkope studenten gaan er ‘praktijkervaring’ opdoen.

Ze staan nog net niet in de basis van het elftal, maar hbo-studenten van Fontys Hogescholen zullen straks zeventig procent van alle functies binnen Willem II gaan bezetten. Ze gaan er stage lopen, minoren volgen en projecten runnen.

Sponsor
“De club had gevraagd of Fontys misschien sponsor wilde worden”, zegt Marcel Wintels, voorzitter van Fontys Hogescholen. “Maar we gaan natuurlijk geen onderwijsgeld in een profvoetbalclub steken. We kunnen beter gaan samenwerken.”

Grootste leer-werkbedrijf
Van het voetbal zelf blijven de hbo’ers af. Het gaat volgens Fontys om studenten die opgeleid worden voor onder meer commerciële, juridische en paramedische functies, maar ook om studenten van ict-opleidingen. Als het aan Wintels ligt, wordt Willem II het grootste leer-werkbedrijf van Nederland.

Geld nodig
Het is nog onzeker of Willem II inderdaad in de eredivisie blijft. De club heeft dringend geld nodig en heeft bij de gemeente Tilburg aangeklopt. Die buigt zich over het probleem en moet binnenkort duidelijkheid verschaffen. Sportliefhebber Wintels – ook voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie – heeft er vertrouwen in. “Anders waren we de afgelopen weken niet met de club in gesprek gegaan.”

Weekendwerk
Het wordt volgens hem de kunst om de dynamiek van een echt bedrijf in het onderwijs in te passen. “Het team speelt op zondag, dus in het weekend gaat het werk gewoon door. Als je bij de persvoorlichting stage loopt, kun je niet altijd op vrijdagmiddag naar huis.”

Stagiairs
Ook andere voetbalclubs hebben wel eens stagiairs. Zo werken er studenten bij Ajax op de marketingafdeling en bij Ajax-televisie, zegt een woordvoerder. Maar zo ver als bij Willem II gaat het bij lange na niet.

HOP, Bas Belleman

 

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top