Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Wissel Bos-Cohen goed voor hoger onderwijs’

Gepubliceerd: 12 March 2010 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wouter Bos wordt (hoogstwaarschijnlijk) opgevolgd door Job Cohen. Volgens het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) biedt dit kansen voor het hoger onderwijs.

Het ISO wijst er in een persbericht op dat Cohen in 1981 is afgestudeerd op het onderwerp studierechten voor studenten. In zijn proefschrift ‘rechten van studenten in het wetenschappelijk onderwijs’ gaat Cohen in op het recht op toelating en het recht op ‘behoorlijk onderwijs’. Cohen stelt in het proefschrift onder andere dat onderwijs een overheidstaak is.

Hamer en Plasterk
‘Het lijkt erop dat de PvdA zo eindelijk voor hoger onderwijs kiest’, aldus het ISO. ‘Er ligt de motie Hamer om Nederland naar de top 5 van de wereld te brengen. Voormalig onderwijsminister Plasterk wil de Kamer in en nog liever weer minister van onderwijs worden. Daarnaast wordt de nieuwe partijleider nu iemand die afgestudeerd is op onderwijsrecht. De PvdA legt de lat hoog en het ISO gaat de PvdA hier op aanspreken. Onderwijs is namelijk een investering en tegelijk moet de toegankelijkheid gewaarborgd blijven.’

Duidelijke keuzes
Voorzitter Henno van Horssen van het ISO: ‘Van een partij die in verkiezingstijd zo uitdrukkelijk kiest voor hoger onderwijs verwacht het ISO ook op de lange termijn duidelijke keuzes voor toegankelijk en kwalitatief hoger onderwijs. Het ISO zal de PvdA aanspreken op de keuzes om het hoger onderwijs in Nederland sterk te verbeteren, want studenten eisen een échte kwaliteitsimpuls.’

Bron: ISO
Foto: NewsPhoto! / Flickr

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top