Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Bart Bloks Help!App meest gedownload

Gepubliceerd: 23 December 2011 • Leestijd: 0 minuten en 54 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een vechtpartij of iemand die onwel wordt? Gebruik de 'HELP! App', bedacht door de inmiddels afgestudeerde Bart Blok (mediatechnologie). Met één druk op de knop bel je 112 èn roep je omstanders in de buurt op om te komen helpen.

De app is vorige week gelanceerd en kreeg al veel media-aandacht, zo was bedenker Bart Blok onder andere te zien bij 1Vandaag. 'En we waren vorige week de nummer één qua downloads', vertelt Blok trots. 'Nu is het wachten totdat er echt een leven gered wordt. Maar de gegevens zijn natuurlijk anoniem dus we zijn afhankelijk van mensen die dat zelf willen melden, bijvoorbeeld op onze site.'

Contest
Blok bedacht de app afgelopen voorjaar, in de periode dat hij aan het afstuderen was, samen met een aantal studiegenoten. 'We wonnen er een contest mee en na mijn afstuderen ben ik verder mee gegaan.' Dat doet hij bij duurzaamheidsorganisatie Enviu. 'Het is een goede doelenproject', aldus Blok die ook een eenmanszaak heeft in het ontwikkelen van sites en apps.

Meld geweld
Het verhaal van Jacqueline de Jong van Stichting Meld Geweld vormde voor de Blok de aanleiding voor de app. De Jong werd op een vrijdagavond met haar man in elkaar geslagen terwijl mensen gewoon voorbij liepen. Mensen helpen blijkbaar niet uit zichzelf, dacht Blok die samen met twee medestudenten de 'HELP! App' bedacht. Met deze app wordt men via de mobiele telefoon persoonlijk gevraagd om te helpen als vlakbij iemand in een noodsituatie verkeert. Dat kan een hartaanval zijn, een verdrinking maar ook een geweldsincident. Ook omstanders kunnen de applicatie indrukken om hulp in te roepen.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top