Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Containerglijbaan en het Brienenoordbruggevoel

Gepubliceerd: 21 April 2011 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

'Super kick, een topervaring!' Derdejaars IBMS-student Pim van Leeuwen is na afloop zeer te spreken over Pressure Cooker. Met 49 collega-studenten, van diverse opleidingen, brainstormde hij de afgelopen week over de Rotterdamse haven van het jaar 2030.

'Dit soort evenementen zouden ze meer moeten organiseren', vindt Pim. 'Het is vrijwillig: dus je zit hier met alleen maar gemotiveerde studenten.' Dat dat ook nog eens studenten met verschillende achtergronden en van diverse opleidingen zijn, werkt ook mee, geeft Lars Wijnhoven (vierdejaars logistiek en technische vervoerskunde) aan. 'Ik werkte met een studente samen die heel erg creatief is. Zij kwam dus op een idee en ik keek daar vervolgens meer op een logistieke manier naar.'

Backpackergevoel
Het brainstormen gebeurde de afgelopen week in zes groepjes op RDM Campus. Van 's ochtends negen tot 's avonds negen (en de laatste avond tot na middernacht) werd er gewerkt. Overnachten deden de studenten in het naburige dorp Heijplaat. 'In primitieve bedden in woninkjes die over twee weken gesloopt gaan worden', vertelt Kelly de Haas (deeltijdstudent commerciële economie). 'Dat gaf een beetje een backpackergevoel. Dat had wel wat.'

Durven dromen
Concrete oplossingen waar het bedrijfsleven meteen mee aan de slag kan, leverde Pressure Cooker niet op maar dat was ook niet echt de bedoeling. 'Het is goed als studenten durven dromen. Veel bedrijven zijn namelijk vooral gefocust op dat wat ze nu doen', stelt Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs, de overkoepelende organisatie van bedrijven uit het Rotterdamse havengebied.

Containerglijbanen
En hoe zagen die dromen er dan uit? De blauwe groep (mobiliteit en bereikbaarheid) denkt bijvoorbeeld aan containerspeedboten. En aan containerglijbanen met slimme containers die zelf hun weg kunnen vinden. Meerdere groepen brachten tijdens de eindpresentatie in dat werknemers in de toekomst eigenlijk niet meer bestaan. In 2030 zijn we allemaal zzp'ers die betrokken zijn bij hun werk en voor wie niet zozeer het geld maar de kwaliteit van het leven belangrijk is.

Trots op Rotterdam
Het Brienenoordbruggevoel was het woord dat de meeste indruk maakte. Het kwam uit de koker van de groene groep (stad, haven en regio) die een Rotterdam 2030 presenteerde om trots op te zijn. Trots vanwege bovengenoemde zzp'ers, de duurzaamste haven en de culturele diversiteit. 'Een stad dus waar je wilt thuiskomen, het Brienenoordbruggevoel dus', aldus een van de studenten tijdens de presentatie over het gevoel dat Rotterdamse automobilisten zullen herkennen.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top