Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

De mediatempel moet blijven

Gepubliceerd: 5 December 2011 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • Blogs

Kilian Drewel is tweedejaars student CDM (communicatie, specialisatie digitale media) op de Hogeschool Rotterdam. Op deze plek blogt hij onder andere over de hogeschool en het student-zijn. Vandaag de locatie die hij moet verlaten…

“Dit is het laatste jaar dat mijn klasgenoten en ik kunnen genieten van onze locatie: Pieter de Hoochweg, beter bekend als Media aan de Maas. In september 2012 gaan we onze tempel verruilen voor een plek aan de Wijnhaven.

Geruchtenstroom
Veel meer weet ik ook niet, behalve dan dat de plafonds laag zijn en dat alle mediaopleidingen in één gebouw worden gestopt. Zelf noemt de Hogeschool Rotterdam deze verhuizing 'De Grote Schuif', maar vanwege de onofficiële geruchtenstroom begint dit meer op 'De Grote Teleurstelling' te lijken. Wat ons precies te wachten staat is namelijk onduidelijk. Geruchten gaan dat men het industriële tintje van het gebouw wil behouden, door vooral niet al te veel lokalen te bouwen. Of dit goed of slecht uitpakt is, moeten we maar afwachten.

Ons-kent-ons
De enige zekerheid in dit verhaal is dat niemand eigenlijk echt weg wil uit onze mediatempel. De groene bankjes, het glazen frame wat wij kantine noemen, de aircopilaren, de oranje toiletten, het woonhuis, de wc's en zelfs het grote beeldscherm – wat eigenlijk gewoon negen aan elkaar geplakte televisies zijn – gaan we missen. We moetenen het kleinschalige ons-kent-ons-cultuurtje gaan verruilen voor een industriële massaschool waar we nog veel te weinig over weten. Niemand wil weg hier.

Jammer
Het gebrek aan officiële communicatie verbaast me een beetje. Nu weet ik dat communiceren naar studenten toe niet de sterkste kant is van de Hogeschool Rotterdam maar hoe moeilijk is het om een mailtje te tikken met de melding dat we gaan verhuizen? Lanceer desnoods een website met daarop het algemene plan en nodig studenten uit om mee te denken. De maatregelen die nu worden genomen zijn slecht en zorgen alleen maar voor meer weerstand.

Positief
Gelukkig zijn er ook positieve verhalen. Het toekomstige pand aan de Wijnhaven zal namelijk in ieder geval gedeeld worden met opleiding communicatie, waarschijnlijk om de kruisbestuiving tussen de mediagerelateerde opleidingen te bevorderen. Zoiets kan ik alleen maar toejuichen. Het is dan ook jammer dat deze geruchten niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

Ballen
De Hogeschool Rotterdam zou er goed aan doen om concrete informatie te geven over de verhuisplannen en als ze écht ballen hebben vragen ze naar de ideeën van studenten. De schade is nog beperkt maar communiceren is broodnodig. Zou de hogeschool haar eigen slogan kunnen naleven?

Kilian Drewel

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top