Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

De tong van de quarterback…

Gepubliceerd: 31 October 2011 • Leestijd: 1 minuten en 28 seconden • Blogs

Komt de highschool footballwedstrijd één op één uit een film? Het zou zo maar kunnen, concludeert Kevin Huizer na een bezoekje aan zo'n wedstrijd. Voor de derdejaars student commerciële economie, die stage loopt in New Jersey, USA, was het in elk geval niet zijn laatste wedstrijd als toeschouwer.

'Afgelopen weekend ben ik uitgenodigd om naar een highschool footballwedstrijd te gaan. In het kader van mijn column voor Profielen (en mijn algemene nieuwsgierigheid natuurlijk) wilde ik dat wel eens meemaken.

Aanvoerster van het cheerleaderteam
Waarschijnlijk ken je het wel van de films: cheerleaders, waarvan de aanvoerster met blond haar, en footballspelers die de helden zijn van de school. Op de een of andere manier is de meest populaire speler (de quarterback) altijd samen met de aanvoerster van het cheerleaderteam en zijn de verdedigers grote jongens, waar menig nerd met een grote boog omheen zal lopen. Is het waar, vraag je je af? Wat ik zaterdag heb gezien, lijkt in elk geval één-op-één gekopieerd uit de films (of andersom, natuurlijk).

Amerikaans leedvermaak
De wedstrijd – en alles er omheen – is een hele happening. Met een ballonnenboog word je verwelkomd bij de wedstrijd. De geur van popcorn, hotdogs, pizza's en hamburgers waait ongevraagd je neus in. Er worden spellen gespeeld, inclusief het spel waarbij je een bal op een doel moet gooien. Als je raak gooit, valt iemand van twee meter hoogte in het water. Amerikaans leedvermaak, noem ik dat.

Helmen af voor het volkslied
Als de wedstrijd bijna begint komen de footballspelers op. Dit gaat gepaard met dramatische muziek en een zeil waar ze doorheen rennen. Nadat ook de tegenpartij op het veld staat, worden de helmen afgedaan voor het Amerikaanse volkslied.
En dan begint het hele spel. Er wordt gejuicht, geschreeuwd en geklapt en alles verloopt uitermate sportief. De cheerleaders proberen wat kunstjes, maar ze zijn niet zo heel goed waardoor niet alles gelijk gaat en sommige dingen zelfs totaal mislukken.

Vier kwartier worden vier uur
Het team waarvoor ik gekomen ben, wint en de quarterback wordt na de wedstrijd als een echte ster onthaald, maar niet voordat hij zijn tong in de mond van een van de cheerleaders steekt. Daarna klinkt er een overwinningslied en is het hele gebeuren afgelopen.
Als ik op mijn horloge kijk schrik ik: een spel dat vier keer een kwartier duurt, heeft in totaal vier uur geduurd. Dat is raar, want zo voelt het totaal niet. Bij de volgende wedstrijd ben ik zeker weer van de partij!'

Kevin Huizer

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top