Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

'Hint en tentameninformatie moeten beter'

Gepubliceerd: 19 December 2011 • Leestijd: 1 minuten en 1 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Hint, het intranet van de Hogeschool Rotterdam, is verbeterd maar nog niet voldoende. Dat vindt de studentengeleding van de medezeggenschapsraad (sgmr). Ook de informatie over het tentamenrooster moet beter.

Dit bepleitte de sgmr vanmiddag tegenover collegebestuurder Gerard van Drielen. 'Het nieuwe Hint is een grote stap voorwaarts maar op de pagina staat bijvoorbeeld nog geen kalender. En het zou ook goed zijn als HRooster.nl op de pagina wordt geïntegreerd', aldus sgmr-voorzitter Niels Holswilder.
Van Drielen zei zich te kunnen vinden in het pleidooi maar hij moet dit wel met de ondersteunende dienst HR Services bespreken. De collegebestuurder: 'Wij zijn er in elk geval een voorstander van dat er op je eigen Hint-pagina altijd een aantal vaste rubrieken staan. Zo moet iedereen zijn roosterwijzigingen kunnen zien.'

Tentamenrooster
Positief staat Van Drielen ook tegenover het verzoek van de sgmr om het tentamenrooster net als de gewone roosters op HRooster.nl te zetten. 'Ja, dat zou handig zijn want iedereen weet HRooster te vinden. Maar ook dit moet ik met HR Services bespreken.'

Bereikbaarheids-widget
Tijdens de sgmr-vergadering brachten de studenten ook een idee naar voren om de bereikbaarheid van studenten te vergroten. Studenten zijn nu nogal eens onvindbaar voor de hogeschool of een instituut omdat ze op kamers zijn gaan wonen of een ander mobiel nummer hebben gekregen. 'Maak een widget op Hint waarbij studenten eraan worden herinnerd', betoogde sgmr-lid Masha Gubkina.

Bespreken
Die widget, die eens in de paar maanden op je beeldscherm zou moeten verschijnen, laat je contactgegevens zien zoals ze bij de hogeschool bekend zijn. Je kan pas weer verder met je computer als je de gegevens hebt gecheckt en zonodig verbeterd. Ook dit idee gaat Van Drielen met HR Services bespreken.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top