Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR-studenten voor Serious Request

Gepubliceerd: 8 December 2011 • Leestijd: 1 minuten en 51 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Serious Request is meer dan drie dj's in een glazen huis. Ook studenten van de Hogeschool Rotterdam halen geld op voor het goede doel. Onder hen tweedejaars studenten vrijetijdsmanagement, én vierdejaars ergotherapie Ankie Kerstens.

Ankie en Hoppy collecteren samen op de Lijnbaan.

‘Dan moeten die mannen maar geen oorlog maken’, zegt een oudere vrouw beslist als haar gevraagd wordt om een donatie voor moeders in oorlogsgebieden, waarna ze hard doorloopt. Dit is een van de opmerkingen die Ankie Kerstens te horen krijgt tijdens een collectedag voor Serious Request, een initiatief van 3FM en het Rode Kruis. 'Het vervelendste is als mensen gewoon doorlopen zonder je aan te kijken. Dan voel je je echt lucht.' Vierdejaars ergotherapie Ankie Kerstens zet zich al bijna een jaar in voor het Nederlandse Rode Kruis als voorzitter van de Studentendesk Rotterdam. Dit is een onderdeel van het Rode Kruis, maar dan voor en door studenten.

Collecteren met Hoppy
Op sinterklaasdag staat Ankie dan ook – samen met andere studenten van de Studentendesk Rotterdam – te collecteren in het centrum van Rotterdam. Niet alleen de groene collectebus, maar ook Hoppy (een combinatie tussen hoop en happy) is meegenomen. Hoppy is een handgemaakte knuffel waarmee iedereen, tegen een kleine donatie, op de foto kan.

Met deze actie hoopt de Studentendesk 10.000 euro op te halen voor moeders en hun kinderen die in armoede leven in oorlogsgebieden. Volgens de teller op de website 'Kom In Actie' van 3FM Serious Request is te zien dat er tot nu toe nog maar 1309 euro is opgehaald. Dat komt vooral door de kou en de regen, denkt Ankie. 'Je merkt dat mensen gewoon norser zijn.'

Iedere donatie is welkom
'Wij staan hier omdat wij willen laten zien dat Rotterdamse studenten en Rotterdammers zich ook inzetten voor de maatschappij', vertelt Ankie. De donaties worden niet alleen via de collectebus van het Rode Kruis geaccepteerd, ook via internet kan er gedoneerd worden. 'Het maakt niet uit hoeveel er gegeven wordt, het gaat om het idee.'

Doorgaans is de Studentendesk Rotterdam bezig met heel andere dingen. Volgens Ankie worden er vooral projecten georganiseerd voor minderheidsgroepen in Rotterdam. Vanwege het 3FM Serious Request-spektakel hebben ze de actie met Hoppy bedacht, waarmee ze ook op zaterdag 17 december tussen elf en drie collecteren in het centrum van Rotterdam.

Serious Hogeschool Rotterdam
Niet alleen de Studentendesk, maar ook twee studenten vrijetijdsmanagement hebben in samenwerking met het Rode Kruis een actie verzonnen. Tweedejaars Marco Ruissen en Ricardo Lameijn willen op 19 en 20 december geld inzamelen. 'Je hoeft niets in te vullen, nergens mee op de foto te gaan en geen activiteit uit te voeren om je in te zetten voor het goede doel', aldus Marco.

Op 19 december kan er tussen tien en twee gedoneerd worden op de locaties Museumpark, Academieplein, Pieter De Hoochweg en RDM Campus. De dag erna zijn rond dezelfde tijd de locaties Wijnhaven 107, Wijnhaven 61 en Kralingse Zoom aan de beurt. Tussen vijf en zes wordt op de locatie Wijnhaven 61 bekendgemaakt hoeveel geld er is opgehaald.

Melissa Smink

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top