Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Ik ook van jou

Gepubliceerd: 25 January 2011 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Van wie houd jij? Van je vriendje, je vriendin of je kat? Van je moeder of toch het meest van je tweedehands auto? De HR-studenten van het project Show Your Love willen je graag met het object van jouw liefde op de foto zetten. Doel: 3000 euro inzamelen voor War Child.

De actie van de studenten van de minor evenementenmanagement duurt tot Valentijnsdag, op 14 februari. In de maand januari gaan de studenten op pad in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag om liefdesfoto’s’ te schieten. Maar mensen kunnen tot eind januari ook zelf een foto uploaden op www.showyourlove.nl. Deelnemers storten per foto minimaal twee euro. Op deze manier hopen de studenten 3000 euro in te zamelen voor War Child.

Student Eventgame
Nina Thomakos is een van de zeven studenten die het project vanuit de minor event management organiseert. ‘Vorig jaar hebben studenten van deze minor met dit concept de Nationale Student Eventgame gewonnen. Nu voeren we het echt uit. Een van de winnaars zit in de projectgroep, een ander begeleidt ons soms nog.’

Sponsors
Waarom liefdesfoto’s? ‘Omdat liefde niet vanzelfsprekend is voor kinderen die opgroeien in oorlog. War Child steunt deze kinderen, en door middel van een donatie bij de foto kunnen deelnemers dat ook doen. Wij werken met een minimaal budget. Elke cent gaat naar War Child. De materialen en diensten de we nodig hebben, hebben we zoveel mogelijk via sponsoring gedekt. De fotocamera’s zijn in bruikleen van Nikon en internetbetaaldienst Buckaroo sponsort de stortingen.’

Mijn vriendje!
Met deze actie willen de studenten jongeren bereiken tussen de zestien en dertig jaar. ‘Die groep is actief op sociale netwerken en uit zich graag met persoonlijke foto’s. Het zou leuk zijn als het lukt om hen te betrekken bij War Child.’
Zelf gaan Nina en haar zes collega’s ook op de foto. Met wie? ‘Samen met mijn vriendje natuurlijk!’

Esmé van der Molen

Show Your Love & War Child
Van de ingezamelde foto’s wordt een collage gemaakt in de vorm van een roos. Op Valentijnsdag krijgt War Child de cheque uitgereikt. Als de actie slaagt, wil War Child het project jaarlijks laten terugkeren. Het zou daarmee het eerste goede doel zijn dat Valentijnsdag claimt voor een actie.

De organiserende studenten van Show Your Love zijn: Marianne Dijkshoorn, Sanne Koenen, Danitsha Kompai, Marco van Oudenaarde, Daisy Overdam, Sera Peters en Nina Thomakos.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top