Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Meelopen met DOE-Rotterdam

Gepubliceerd: 25 May 2011 • Leestijd: 1 minuten en 53 seconden • Overig Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Er zijn niet veel studenten die iedere dag van negen tot vijf op kantoor zitten. Zes tweedejaars small business en retail management wel. Ze zijn fulltime aan het werk om de small businessonderneming DOE-Rotterdam te runnen.

10.30 uur
‘Al deze muren waren rood toen we hier kwamen’, vertelt officemanager Madhawi terwijl ze koffie zet. Samen met haar studiegenoten heeft ze DOE-Rotterdam vanuit het niets opgezet. Van het opknappen van het kantoorpand in Rotterdam-Zuid tot aan het opleiden mbo’ers en natuurlijk het verkopen van hun product: de placemat. Verschillende horecagelegenheden in Rotterdam hebben de placemat van DOE gekocht. Drie studenten van het Grafisch Lyceum zijn vandaag bezig met het ontwerpen van de nieuwe placemats. De begeleiders van de junioronderneming, Evert en Joris van Eijndhoven, wandelen het pand binnen voor de maandagochtendvergadering. De twee broers zijn eigenaar van bedrijf Breijnz BV dat van ideeën ondernemingen maakt. Ze hebben de studenten begeleid met het opstarten van DOE-Rotterdam. De vergaderleider en algemeen directeur van vandaag is student Ebo. Hij legt de door hem uitgewerkte aandachtspunten op tafel. ‘Laten we gaan vergaderen’, roept hij, ‘Ik heb om twee uur weer een afspraak.’

11.15 uur
Alleen Joris is bij Ebo aangeschoven. ‘Je moet gewoon even roepen dat we het gaan hebben over de beloningstructuren’, roept Joris. Toch duurt het even voordat iedereen zit. ‘Hoe gaan we volgend jaar verder?’, is het eerste punt van discussie. Joris en Evert geven aan dat ze met alle zes oprichters van DOE-Rotterdam verder willen, maar de tweedejaars studenten moeten in hun derde jaar ook andere stages gaan lopen. Joris vindt verder dat de omzet snel verdubbeld moet worden. Steven, DOE’s financiële man, denkt dat er subsidie moet komen om het bedrijf rendabel te houden. ‘Salesjongen’ Ugur heeft het idee dat hij ‘een wedstrijd moet winnen met een auto die niet rijdt’ en er vaak alleen voor staat. Dit levert een scherpe discussie op, want de anderen willen dat Ugur het eerder aangeeft als er iets misgaat. Daarna lijkt iedereen opgelucht. Joris sluit de twee uur durende vergadering dan ook af met de woorden: ‘Bedankt voor deze felle discussies, dat houdt je scherp.’

13.00 uur
Ugur moet een doos placemats naar de Rabobank op de Blaak brengen. Deze placemats zijn speciaal voor de bank ontworpen. De doos met tweeduizend exemplaren is zwaar, dus gelukkig kan Ugur een auto lenen. Steven helpt hem sjouwen en gaat achterin de auto zitten. Op een ingewikkelde manier klimt hij via de bestuurdersstoel op de achterbank. Dan komt hij erachter dat de auto vier deuren heeft. Lachend rijden de twee richting de Rabobank.

13.30 uur
Bij de Rabobank worden de placemats enthousiast in ontvangst genomen. Symbolisch overhandigt Ugur één placemat aan een vertegenwoordiger van de Rabobank. Vanaf morgen zal het personeel op de Blaak van een DOE-placemat eten.

Else Nugteren

DOE-Rotterdam is begonnen als stagebedrijf, maar wegens succes voortgezet als een small businessonderneming. Studenten van verschillende HR-opleidingen richten elk jaar kleine ondernemingen op in het kader van een schoolopdracht. Na de projectperiode worden de bedrijven geliquideerd, maar sommigen krijgen een herstart.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top